Rize Tarım Müdürlüğü'nden Zirai Don Açıklaması

Rize Tarım Müdürlüğü'nden Zirai Don Açıklaması
Kar yağışı dolayısıyla Rize’de etkilenen tarımsal ürün kayıpları dolayısıyla Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü açıklamada bulundu. İşte müdürlüğün açıklaması:

Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Mart ayının son haftası ile Nisan ayının ilk haftasında Rize’de zirai dona neden olan kar yağışının ilk gününden itibaren yapılan incelemeler sonucunda bitkiler üzerinde olumsuz etkiler meydana getirdiği ve İl Müdürlüğünce yapılan ürün kayıp ön tespit çalışmalarının Bakanlığa bildirildiği belirtildi.

kar-yagisi-nedeniyle-etkilenen-tarimsal-urun-kayiplari-on-tespit-calismalari-(6).jpg

Açıklamada, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde özellikle Rize’de Mart ayının son haftası ve Nisan ayının ilk haftasında hava şartlarında meydana gelen ani ısınma ve soğumaların bitkiler üzerine olumsuz etki meydana getirdiği kaydedilerek şu ifadelere yer verildi: 30 Mart tarihinde yağan kar ve ardından meydana gelen don olayı nedeniyle bitkilerin çiçeklerinde dökülmeler ve taze sürgünlerinde aşırı soğuktan kaynaklanan yanıklıklar oluşmuştur. Bu nedenlerle bölgemizde yoğun olarak yetiştiriciliği yapılan Kivi, Üzüm, Karayemiş ve Çay bahçelerinde soğuktan kaynaklanan maddi hasara neden olmuştur.

Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak ilk günden itibaren gerekli incelemeler ve tespitler yapılmış olup, Bakanlığımıza ve ilgililere bilgi verilmiştir. Konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

kar-yagisi-nedeniyle-etkilenen-tarimsal-urun-kayiplari-on-tespit-calismalari-(7).jpg

kar-yagisi-nedeniyle-etkilenen-tarimsal-urun-kayiplari-on-tespit-calismalari-(1).jpg

kar-yagisi-nedeniyle-etkilenen-tarimsal-urun-kayiplari-on-tespit-calismalari-(2).jpg

kar-yagisi-nedeniyle-etkilenen-tarimsal-urun-kayiplari-on-tespit-calismalari-(3).jpg

kar-yagisi-nedeniyle-etkilenen-tarimsal-urun-kayiplari-on-tespit-calismalari-(5).jpg

kar-yagisi-nedeniyle-etkilenen-tarimsal-urun-kayiplari-on-tespit-calismalari-(4).jpg

kar-yagisi-nedeniyle-etkilenen-tarimsal-urun-kayiplari-on-tespit-calismalari-(9).jpg

kar-yagisi-nedeniyle-etkilenen-tarimsal-urun-kayiplari-on-tespit-calismalari-(8).jpg