Rize Turisti Böyle Karşılıyor

Rize Turisti Böyle Karşılıyor
Yeşili, Mavisi ve doğal güzellikleriyle dünyanın gözbebeği haline gelen Rize, bu güzellikleri turistlere kartpostallarla sunar hale geldi. Zira O Rize, artık o doğal güzellikleriyle değil çöp ve pis kokularıyla turistleri karşılar oldu.

Rize Valiliği’nin Rize’de turizmde kalitenin yakalanması ve Rize’ye gelen turistlerin Rize’den memnun ayrılmasını sağlamak için 13 maddelik bir turizm genelgesi yayımlamasının ardından 2,5 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen Rize’de turizmin gözbebeği Ayder Yaylası’ndan yansıyan görüntüler, Rize Valiliği’nin genelgesiyle, özellikle o genelgenin ilk 5 maddesiyle zıt bir görüntü oluşturuyor.

Yılda yerli yabancı 500 bin dolayında turistin ziyaret ettiği Ayder Yaylası’nda bölgeye gelen turistler Ayder’in doğa güzelliğini görmeden Çamlıhemşin Belediyesi’nin yetersiz çalışmaları dolayısıyla neden olduğu çöp yığınıyla ve insanı rahatsız edici pis kokularla karşı karşıya kalıyor.

ayderde-cop-rezaleti-3.jpg

RİZE’YE GELEN TURİSTLER ÇÖP YIĞINLARI İÇİNDE TATİL YAPMAK ZORUNDA KALIYOR !

Bölgeye gelen turistlerin çekmiş olduğu görüntülerden Cemil Kus’un elde ettiği bilgiler eşliğinde bölgeden bildirdiğine göre; Ayder Yaylası’nda yol kenarları ile turistlerin konakladığı otellerin yanı başları çöp yığınlarından ve pis kokulardan geçilmiyor.

Ayder'in çoğu yerlerinde gelişi güzel dökülmüş çöp yığınları, lüks otellere kadar uzandı. Konakladıkları otele çöp manzaraları ve kötü kokular eşliğinde giden yerli ve yabancı turistler, Ayder'e ilk geldikleri anda bu tür olumsuzlukla karşı karşıya kalıyor.

ayderde-cop-rezaleti-1.jpg

AYDER’DE 5 YILDIZLI ÇÖP MANZARASI

Konakladıkları otel odalarının balkonuna çıkan turistler, doğa manzarası yerine beş yıldızlı çöp rezaletini izlemek zorunda kalıyor. Turizmciler ise ilgililerden istediği desteği alamadıklarından dolayı ısrarla bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor.

ayderde-cop-rezaleti-2.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize Valiliği'nden Turizm Genelgesi... İşte Genelgedeki 13 Madde