Rize Turizmde İlk Sıralarda Yer Almak İstiyorsa...

Rize Turizmde İlk Sıralarda Yer Almak İstiyorsa...
Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize'nin turizm alanında ön sıralarda yer alabilmesinin şartını EMITT Fuarının değerlendirme toplantısında açıkladı. İşte Vali Çakır'ın o açıklaması:

24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAP’ta 17. kez düzenlenen ve Rize'nin 9. kez yer aldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) kapsamında, Rize ölçeğinde gerçekleştirilen tanıtım faaliyetleri, Rize Valisi Nurullah Çakır başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı. Vali Çakır buradaki değerlendirmesinde Rize'nin turizm alanındaki rekabette ön sıralarda yer alabilmesinin yaşamakta olduğumuz bilişimin çağında iletişim araçlarını en rantabl şekilde kullanmasına bağlı olduğuna vurgu yaparak "Turizm alanındaki tanıtım faaliyetlerini diğer illerin ve hatta uluslar arası ölçekte, diğer ülkelerin nasıl yaptığı noktasında araştırmalar yaparak bu doğrultuda akademik projeler hazırlamamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ile Rize’deki seyahat acentelerinin, turizm derneklerinin ve turizm işletme belgeli tesislerin temsilcileri katıldı.

emitt-fuari-rize-degerlendirme-toplantisi.jpg

Vali Çakır, toplantının açılışında yaptığı konuşmada; her geçen gün turizm toplumların hayatında daha çok yer aldığını, ülkemizde turizme dayalı gelirin son 10 yıl içerisinde 5 Milyon Dolarlardan 30 Milyon Dolarlara yükseldiğini ifade ederek; “Gerçekleştirdiğimiz bu toplantıyla, turizm ekonomisinden, Rize’nin hak ettiği payı alabilmesi için sahip olduğumuz değerleri, daha doğru nasıl tanıtabileceğimizin bir değerlendirmesini yapmayı amaçladık. İlimizi turizm alanındaki bu rekabette öne taşımak istiyorsak, yaşamakta olduğumuz bilişimin çağında iletişim araçlarını en rantabl şekilde kullanarak turizm alanındaki tanıtım faaliyetlerini diğer illerin ve hatta uluslar arası ölçekte, diğer ülkelerin nasıl yaptığı noktasında araştırmalar yaparak bu doğrultuda akademik projeler hazırlamamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Vali Çakır, ayrıca; ilimizi ziyaret edecek olan yerli ve yabancı turistlerin beklentilerinin iyi analiz edilmesi gerektiğini ve turizm altyapısının oluşturulmasında bu beklentilerin göz önünde tutulmasının da önemine vurgu yaptı.

emitt-fuari-rize-degerlendirme-toplantisi-1.jpg

Toplantının sonraki bölümünde, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu EMIT Turizm Fuarında gerçekleştirilen etkinlikler hakkında, bir sunum eşliğinde katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hocaoğlu’nun sunumunun ardından, Rize turizminin dört mevsim canlı tutulması ve Rize’nin bundan sonraki turizm fuarlarında hangi konsepte tanıtımının yapılması konusunda katılımcıların görüş ve önerileri alındı.