Rize Tütün Denetim Ekiplerine Teşekkür Belgesi Verildi

Rize Tütün Denetim Ekiplerine Teşekkür Belgesi Verildi
Rize'de Tütün Denetim Ekiplerine, Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafındanTeşekkür Belgesi verildi.

4207 sayılı kanun kapsamında Rize merkez ve ilçelerinde denetim ekiplerince tütün denetimler devam ederken Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin tarafından Tütün Denetim Ekiplerine Teşekkür Belgesi verildi.

rize-tutun-denetim-ekiplerine-tesekkur-2.jpg

Rize'de kapalı mekanlarda 4207 sayılı kanun hakkında işletme sahiplerine ve halka yönelik bilgilendirmelerde bulunulmasına ve bu yönde denetimlere devam ediliyor. Rize Valiliği adına yürütülen çalışmalarda, işyerlerinde sigara içilmez tabelalarının ve herhangi bir ihlalin olup olmadığı gelen şikayetler üzerine yerinde denetimler yapılarak kontrol ediliyor.

4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun gereğince Halk Sağlığı Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Başkanlıkları çalışanlarından oluşan ekiplerce Rize merkez ve ilçelerinde denetimler 7/24 aralıksız devam etmekte olup bu aşamada Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin yaptığı açıklamada: “Sigara, birçok hastalığa yol açan önemli bir halk sağlığı sorunudur. Sigara kalp ve damar hastalıklarından sonra en çok kansere yol açmaktadır. Kanserler çok çeşitli olmakla birlikte en başta akciğer kanseri ile gırtlak kanseri gelmektedir. Akciğer ve gırtlak kanserinin % 97 nedeni sigaradır. Sigara ayrıca, mesane ve meme kanserinde de önemli rol oynamaktadır." dedi.

Özşahin, "Bizlere düşen görev, 4207 sayılı kanun çerçevesinde denetimlerimizi gerçekleştirmek ve Rize’de tam anlamıyla dumansız hava sahası oluşturmaktır. Bu anlamda tüm devlet kurumlarına ve işletmelere halka örnek olmaları yönünde büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu anlamda Rize’de büyük adımlar atılmış olup, hem işletmelerimiz hem de halkımız kanun çerçevesinde kapalı hiç bir alanda sigara içilmemesi yönünde büyük gayret göstermişlerdir. Bu kapsamda özellikle sağlıklı gelecek ve yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız ile gelecek nesillerimizin temellerini sağlam atmamız yönünde halkımıza ve işletmelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlimiz merkezinde ve ilçelerinde denetim yapan ve büyük gayretler göstererek denetimlerini aralıksız sürdüren ekiplerin 2013 yılı içerisinde 6950 işletmeyi ziyaret ettiklerini, 17 işletme ve 46 kişiye cezai işlem uyguladıklarını kaydeden Özşahin, "Denetimlerine hız kesmeden devam eden ekiplerimizden şimdiye kadar üstün gayret ve başarı gösteren personellere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 122. maddesine göre teşekkür belgesi verilmiştir. Halk sağlığı sorunu olan ve kronik hastalıkların da büyük bir bölümüne neden olan sigara ile mücadelemiz hem denetimlerle, hem de halka yönelik eğitimlerle devam edecektir” şeklinde sözlerini tamamladı.

rize-tutun-denetim-ekiplerine-tesekkur-3.jpg

rize-tutun-denetim-ekiplerine-tesekkur-1.jpg