Rize Ülkü Ocaklarından Hurdacıya Satılan Kitap Tepkisi

Rize Ülkü Ocaklarından Hurdacıya Satılan Kitap Tepkisi
Rize Ülkü Ocağı Başkanı Recep Bakırcı, Rize İl Halk Kütüphanesi'ndeki 2 bin 900 kitabın hurdacıya satılmasına tepki gösterdi.

Rize İl Halk Kütüphanesi’nin raflarında bulunan 2 bin 900 kitabın düşüşü yapılarak İl Milli Emlak Müdürlüğü tarafından çıkartılan ihale hurdacıya satılmasına Rize Ülkü Ocağı Başkanı Recep Bakırcı, yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Rize Ülkü Ocağı Başkanı Recep Bakırcı, yazılı açıklamasında kitapların hurdacıya verilmesibni şiddetle kınadıklarını belirterek, “Rize İl Halk Kütüphanesi’nde bulunan 2 Bin 900 kitabın güncelliğini kaybettiği iddiasıyla hurdacıya verilmesini Rize Ülkü Ocakları olarak tarihimizin ve kültürümüzün açıkça bir tehdit ile karşı karşıya olduğu şeklinde nitelendiriyor ve bu tarihi saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” Dedi.

Açıklamasında kitabın bir milletin en büyük değerlerinden bir obje olduğunu kaydeden Bakırcı, açıklamasının devamında ise “Kitaplar nesillerin birbirleriyle tanışmasının en büyük aracıdır. Sebebi her ne olursa olsun kitapların yok edilmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Eskiyen kitapların onarılıp tekrar halkın hizmetine sunulması gibi bir imkân varken, geri dönüşüm adı altında geriye dönmeyecek bir şekilde heba edilmesi insanlık suçudur.

Milletimizin bir tarihi Moğol istilalarıyla yok edildi, bir tarihi de bu zihniyetle yok edilmektedir. Yüce Milletimizi kitap yok etme konusunda uyarıyor, kitapların nesilleri birbirleriyle birleştirdiğini unutmamalarını rica ediyoruz. “ şeklinde konuştu.