Rize ÜniAk Yeni Üniversitelileri Yalnız Bırakmadı

Rize ÜniAk Yeni Üniversitelileri Yalnız Bırakmadı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini kazanan üniversiteliler, Rize'de Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları Üniversite Birimi (ÜniAk)'ın sıcak ilgisiyle karşılandı.

Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları Üniversite Birimi (ÜniAk), "Rize'de Yalnız Değilsin Kardeşim" sloganıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini kazanan öğrencileri karşılamak için stand açtı.

2016-2017 eğitim öğretim yılı için üniversiteye kayıt yaptırmaya gelen öğrencileri ve velileri, üniversite yerleşkesinde açtıkları standda karşılayan Rize ÜniAk, 15-19 Ağustos tarihlerini kapsayan kayıt dönemi boyunca, öğrencilere Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Rize hakkında bilgi vererek, Rize'ye ilk kez ayak basan öğrencilerle "Rize'de Yalnız Değilsin Kardeşim" sloganıyla tek tek ilgileniyor, öğrenci ve velilerin kayıtlarda yaşayabilecekleri sorunlarını çözmek için çaba sarfediyor, daha önceden hazırladıkları hediye paketleriyle yeni arkadaşlarına içten bir 'hoşgeldin' diyor.

image-20160817224408.jpeg

ÜniAk topluluğundan yapılan açıklamada, "Yabancı bir memlekette yalnız olmanın zorluğunu bilen insanlarız ve bu sebeple Rize'ye ilk kez gelen genç kardeşlerimizin yabancılık çekmemesi ve uyum sorunu yaşamaması için 'Rize'de Yalnız Değilsin Kardeşim' sloganyla yola çıktık. İl Başkanımız Sayın Muhammed Avcı ve İl Gençlik Kolları Başkanımız Sayın Abdullah Oğuz Hut'un  desteğiyle hazırlanan hediye paketleriyle de arkadaşlarımıza ilk günden destek olmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın, Reisimizin adını taşıyan üniversitemizde hiç kimsenin mağdur olmaması için yaklaşık 50 kişilik ekibimizle canımızı dişimize takmış durumdayız. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde, üniversitemizin adına yakışır bir şekilde tıpkı Sayın Cumhurbaşkanımızın hizmet anlayışı ile elimizden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz.'' denilerek, yerleşkedeki standın Cuma günü saat 17:00'a kadar açık tutulacağı ve üniversiteye kayıt yaptırmaya gelecek öğrencilere sıcak karşılamalarının devam edeceği kaydedildi.

Öte yandan  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, RTEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Midilli ve RTEÜ Öğretim Elemanları da ÜniAk standına ziyarette bulundu.

image-20160817224501.jpeg