Rize Üniversite Yolu törenle açıldı

Rize Üniversite Yolu törenle açıldı
Rize Belediyesi tarafından yapılan 4 milyon TL’lik Üniversitesi Yolu açıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türkiye’nin her alanda şantiyeye dönüştüğünü söyledi.

Rize’de seçim çalışmalarını sürdüren Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Belediyesi tarafından yapılan 4 milyon TL’lik Üniversitesi Yolu’nun açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Hayati Yazıcı, Türkiye’yi şantiyeye çevirdiklerini belirterek “Türkiye’nin hangi iline giderseniz gidin açılış töreni yapacağız dediğinizde pek çok ünite açılışı için bekliyor. Türkiye her alanda bütünüyle bir şantiyeye dönüştü. Rize’nin 40 yıldır konuştuğu ama bir adım ilerleyemediği Ovit Tünel projesi var. Başbakanımız Rize Mitingi’nde bunu yapacağımızı söyledi. Biz ‘yapacağız’ dedik mi yaparız. Ovit Tüneli’ne bu yıl sonunda başlayarak kısa sürede tüneli tamamlayacağız. Ayrıca trafik sorununu gidermek için Güney Çevre Yolu’nun yapımına başlayacağız. Hedefimiz sizin hayatınızı kolaylaştırmak. Hem yerel yönetim olarak hem de merkezi hükümet olarak biz hizmet anlayışımızı böyle sürdürüyoruz. Sizlere bakışımız bu” dedi.

Bakan Hayati Yazıcı’nın konuşmasının ardından Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Eşi Selma Yazıcı ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın eşi Reyhan Bakırcı ile açılış kurdelasını kesti. Ardından açılışı yapılan yolda bir süre yüründü.

Şehir merkezi ile Rize Üniversitesi Merkez kampusü arasında yapılan 3.2 kilometrelik yol 4 milyon TL’ye mal oldu. Projede tüm alt yapının yenilenmesinin yanında, granit kaldırımlar, yeşil alanlar ve mini parklar yer alıyor.

2.20110527195114..jpg