Rize, Uygulamaya Bursa’dan Başladı

Rize, Uygulamaya Bursa’dan Başladı
Rize, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Yaşama Yol Ver" medya kampanyasını uygulamaya Bursa’dan başladı.

Dün Bursa'da Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından tanıtımı yapılan medya kampanyasının uygulamasına, Rize ekibi 2 yıl sürecek olan projenin tanıtımı için dağıtılan afiş ve broşür ile projenin tanıtımına Bursa'dan başladı.

Rize Sağlık Müdürlüğü 112 Acil ve Afetlerde Şube Müdürü Zikrullah Tüfekçi ile Şube Şefi Salih Yıldırım tarafından Bursa'da ikamet eden ve yıllardır dolmuş şoförlüğü yapan Cevat Sarı isimli araç kullanıcısına Yaşama Yol Ver medya kampanyası hakkında bilgi vererek, trafikte nasıl davranması gerektiğini ve 112 acil yardım hattını hangi durumlarda araması gerektiği konuda bilgilendirdi.

rize,-uygulamaya-bursa’dan-basladi-(2).jpg

112 Şube Müdürü Zikrullah Tüfekçi, medya kampanyası hakkında bilgi vererek, gerek vatandaşların trafikte acil yardım ambulanslarına yol vermesinin ne kadar önemli olduğunu, gerekse de 112 acil yardım hattını gereksiz arama yaparak meşgul etmeyerek hangi durumlarda aranması konusunda toplumumuzun bilinçlendirilmesi ve bir farkındalık oluşması açısından medya kampanyasının önemli olduğunu vurguladı.

Tüfekçi, medya kampanyasının aynı zamanda çocuklarımıza da yönelik olduğunu belirterek, "minik 112 projesi kamplaşanında okullarımızı gezeceğiz ve öğrencilere 112 anlatacağız. Onlara proje kapsamında boyama kitabi ve yaş gruplarına göre kitaplar dağıtacağız. Toplum olarak 112'nin önemini kavramak için iki yıl boyunca çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz “diye konuştu.

rize,-uygulamaya-bursa’dan-basladi-(3).jpgrize,-uygulamaya-bursa’dan-basladi-(4).jpgrize,-uygulamaya-bursa’dan-basladi-(1).jpgrize,-uygulamaya-bursa’dan-basladi-(6).jpg

rize,-uygulamaya-bursa’dan-basladi-(5).jpg