Rize Vali Yardımcıları’nda Değişiklik İşte Atamalar

Rize Vali Yardımcıları’nda Değişiklik İşte Atamalar
Rize Vali Yardımcıları değişti. Atama kararnamesi bugünkü Resmi gazete'de yer aldı.

İçişleri Bakanlığına Ait Atama Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karara göre, Rize Vali Yardımcılarında değişiklik yaşandı. Vali Yardımcılarından Şefik Aygöl ve Mehmet Özer Rize'den ayrılacak, Emre Çınar ise Rize'de farklı bir görevde bulunacak.

Rize Vali Yardımcılarından Şefik Aygöl 1. Derece Kadrolu Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne, Mehmet Özer Düzce ili Akçakoca Kaymakamlığına atanırken, Emre Çınar ise Rize İl Hukuk İşleri Müdürlüğüne atandı.

Rize Vali Yardımcılığına atanan isimler ise Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ile Erzincan ili Üzümlü Kaymakamı Emre Nebioğlu oldu.

ŞEFİK AYGÖL KİMDİR?

Batman'ın Beşiri ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Batman'da tamamladı. 1996 yılında girdiği Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini 2000 yılında başarıyla tamamladı. Mülkî idare mesleğine 2001 yılında Siirt Kaymakam adayı olarak intisap etti.

2003-2004 yılları arasında İngiltere'nin Exeter Üniversitesinde bir yıl süreyle meslekî konularda bilgi görgü ve dil eğitimi aldı. (Bu süre içerisinde çocuk kütüphaneleri üzerine tez hazırlamış, İngiliz idarî sistemini incelemiş ve akademik İngilizce eğitimi almıştır). 2004 yılında Millî Güvenlik Genel Sekreterliğinde kamu diploması kursunu başarıyla tamamladı. Kütahya'nın Dumlupınar Altıntaş ve Domaniç ilçelerinde kaymakam vekilliği yaptı.

2005 yılında 89. Dönem Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamladı. Konya -Derebucak, Erzincan- Otlukbeli İlçelerinde çalıştıktan sonra 2008 yılı Ağustos Ayında Şanlıurfa Akçakale İlçesine atandı. Kaymakamlık görevinin yanında 4 yıl süreyle Akçakale Sınır Kapısı Mülki İdare Amirliği görevini de yürüttü. Suriye Arap Cumhuriyetinde oluşan iç savaştan dolayı Ülkemize sığınan 10 bin Suriyeli mülteci için Akçakale Süleyman Şah Konaklama Merkezi kurdu ve yönetti.

Vali yardımcısı AYGÖL, yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı 2008 yılında Otlukbeli Belediyesi Meclisi, 2010 yılında ise Akçakale Belediyesi Meclisi oybirliğiyle aldığı karar sonucu bu ilçelerin fahri hemşehrisi kabul edildi. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde eğitim, sağlık ve gençlere yönelik yapılan başarılı çalışmalardan dolayı Türk İdareciler Derneği tarafında 2010 yılında Vali Celalettin Tüfekçi hizmet ödülüne layık görülerek yılın idarecisi seçildi. Rize Vali yYardımcısı Şefik AYGÖL, 06.08.2012 tarihli Mülki İdare Amirleri Kararnamesiyle Rize’ye atanmış olup, evli üç çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

sefik-aygol-001.jpg

MEHMET ÖZER KİMDİR

1978 yılında Çorum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çorum da, yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. 2000 yılında mesleğe kaymakam adayı olarak başlamış, çeşitli aşamaları tamamlayarak sırasıyla Feke-Adana, Köprüköy-Erzurum, Aybastı-Ordu, Hasköy-Muş İlçelerinde kaymakamlık yapmıştır. 06.08.2012 tarihli Mülki İdare Amirleri Kararnamesiyle Rize’de Vali Yardımcılığı görevine başlayan Özer, evli olup İngilizce bilmektedir.

mehmet-ozer-001.jpg

EMRE ÇINAR KİMDİR?

emre-cinar.jpg1980 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlk öğrenimini Ümraniye Zübeyde Hanım İlkokulu’nda, orta öğrenimini Üsküdar Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2003 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Mülki İdare Amirliği mesleğine, 2004 yılında Denizli Kaymakam Adayı olarak başladı. Muhtelif ilçelerde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.

Almanya’da dil öğrenimi ve idari sistemi incelemek için 9 ay süreyle bulundu. 91. Dönem Kaymakamlık Kursunu bitiren Emre ÇINAR, 2007-2009 yılları arasında İkizdere Kaymakamı, 2009-2011 yılları arası Tunceli Çemişgezek kaymakamı olarak görev yaptı.

İleri derecede İngilizce ve Almanca bilen Emre Çınar, evli ve iki çocuk sahibidir. Eylül 2014’te yapılan Mülki İdare Amirleri Kararnamesiyle Rize’de Vali Yardımcılığı görevine başlamıştı.

EMRE NEBİOĞLU KİMDİR?

1978 Yılında Erzurum Horasan doğumlu olup İlkokul ve liseyi Erzurum' da okuduktan sonra 2001 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Askerlik Görevini Hava Kuvvetleri Komutanlığı Erdek Özel Eğitim Komutanlığında yaptı. 2004 yılında Gümüşhane Kaymakam adayı olarak mesleğe girdi. Yozgat Aydıncık, Kayseri Özvatan İlçelerinde Kaymakam Vekilliği, Kayseri Akkışla, Artvin Yusufeli ve Gaziantep Araban ilçelerinde Kaymakamlık yaptı. 9 ay süreyle dil eğitimi ve idari incelemelerde bulunmak üzere İngiltereye gönderildi. Atatürk Ünniversitesinde " Toplam Kalite Yönetimi ve Yusufeli Devlet Hastanesi Örneği" bitirme tezi ile Yüksek Lisansını tamamladı. Halen Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Anabilim dalında doktora çalışmalarına devam etmektedir. İyi derecede ingilizce bilmekte olup evli ve bir çocuk babasıdır. 30.08.2012 tarihi itibari ile Üzümlü Kaymakamı olarak görev yapmaktadır.

emre-nebioglu.jpg

MEHMET KURT KİMDİR?

mehmet-kurt.jpg1979 yılında Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 1996 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2001 yılında mezun oldu. 2004 yılında Kastamonu Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Trabzon’un Köprübaşı ve İzmir’in Karaburun ilçelerinde vekil Kaymakam olarak görev yaptı. 2006 yılında gittiği İngiltere Leicester Üniversitesi’ nde dokuz ay boyunca dil ve kamu yönetimi eğitimi aldı. 16.03.2007 tarihinden 11.08.2009 tarihine kadar Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde görev yapmıştır. 27.07.2009 tarihinde Diyarbakır İli Lice İlçesi Kaymakamlığına atanan Mehmet KURT, 20.09.2011 Tarihinde ilimiz vali yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümünde "Tanık Koruma Tedbiri" tezini hazırlayarak 2013 yılında yüksek lisansını tamamlamıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.