Rize Valiliği Uyardı! Soğuk, Yağmur ve Kar Geliyor

Rize Valiliği Uyardı! Soğuk, Yağmur ve Kar Geliyor
Rize'de yağmur, soğuk ve karlı hava bekleniyor...

Rize Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yarından (Cumartesi günü) itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği bildirildi.

Açıklamada; "Yapılan son değerlendirmelere göre bölgemizin yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girmesi beklenmektedir." denilerek şunlar kaydedildi: 05.01.2013 Cumartesi günü; bölgemizin parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, diğer yerlerde karla karışık  yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada ayrıca, bölgemizde devam edecek olan yağışların pazar günü kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiği kaydedilerek, "Yağışların önümüzdeki hafta sonundan itibaren hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı tahmin edilmektedir. Rüzgarın Salı günü Karadeniz’de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi beklenmektedir. Bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklığındaki hissedilir derecedeki düşüş, kuvvetli rüzgar ve kar yağışı sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, buzlanma ve don olayı, zirai don olayı) karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kamuoyuna duyurulur." ifadelerine yer verildi.