Rize Valiliği'nden Amatör Kulüplere Para Desteği

Rize Valiliği'nden Amatör Kulüplere Para Desteği
Rize İl Genel Meclisi kararıyla İl Özel İdare bütçesinden amatör spor kulüplerine 2 bin 500 lira destek sağlanacak.

Rize’de amatör spor kulüplerinin desteklemek ve spor faaliyetlerinin gelişmesini sağlamak, yaygınlaşmasını teşvik etmek ve spora olan ilgiyi artırmak amacıyla  İl Genel Meclisi kararıyla İl Özel İdare bütçesinden amatör spor kulüpleri için ayrılan (Her kulüp için 2.500,00 TL) kaynağın, kulüp temsilcilerine takdimi Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Amatör Sporlar Haftası öncesi gerçekleştirilen programa Rize Valisi Nurullah Çakır’ın yanı sıra, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Ümit Hüseyin Güney, Gençlik Hizmetleri İl Müdür Vekili Cafer Küçükmustafa, Amatör Spor Kulüpleri İl Temsilcisi Gaffur Bayrak ve Rize genelindeki amatör spor kulüplerinin temsilcileri katıldı.

Programda; gençlerimizin sporun içinde olmasını çok önemsediğini ve bu gençlerimize daha iyi hizmet verebilmek ve diğer geçlerimizi de spora kazandırabilmek için altyapıların güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Çakır,  “Devletimizin, imkanlar ölçüsünde spora ve sporcuya sunduğu hizmetler sayesinde altyapı ve üst yapı konusunda oldukça büyük aşamalar kaydedildi. Bizlerde bu anlamda Rize’deki amatör spor kulübümüze, İl Özel İdaresinin imkanlar dahilinde, mütevazi bir katkı sağlamayı amaçladık. Doğu Karadeniz Bölgesinin ve özellikle Rize’nin doğa sporlarında, su sporlarında coğrafyamızın bize sağladığı avantajlar var. Son zamanlarda turizmle de bütünleşen rafting sporu için Fırtına Vadisi de en iyi uygulama alanlarından birisi. Geçen günlerde Yeni Zelanda da düzenlenen U19 Rafting Dünya Kupası Şampiyonasına katılan Milli Takımımız kamp ve antrenman programlarını burada gerçekleştirerek, şampiyonada üstün başarılar elde ederek yurda döndüler. Bu vesile ile şu anada da aramızda bulunan bu sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

vali-cakir,-amator-spor-kuluplerinin-temsilcileri-ile-bir-araya-geldi-1.jpg

Yakın zamanda İlimizde birçok spor tesisinin hizmete açılacağına değinen Vali Çakır, “Gençlik Merkezi ve Sporcu Eğitim Merkezinin bu tesislerden bazıları, spor altyapısı konusunda belli bir noktaya geldiğimiz bu süreçte, bundan sonra bize düşen görev gençlerimizi buralara çekmek olacaktır. Gerek idare olarak bizler, gerek federasyon temsilcilikleri ve gerekse spor kulüpleri  bu konuda üzerlerine düşen görevleri laikiyle yerine getirmeleri durumunda, ben inanıyorum ki bundan sonraki yıllarda Rize spor konusunda hedeflediğimiz ve hak ettiği yere ulaşacaktır” dedi.

Yeni Zelanda da düzenlenen U19 Dünya Rafting Şampiyonasında, birçok kategoride madalya kazanan ve genel klasmanda takım olarak Dünya üçüncülüğünü elde eden U19 Milli Takım sporcuları ve antrenörlerine birer altın ile ödüllendirildiği program esnasında Vali Çakır, İl Özel İdaresince spora ve sporcuya sağlanan desteklerinden dolayı İl Genel Meclisi adına İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin’e ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney’e teşekkür etti. 

vali-cakir,-amator-spor-kuluplerinin-temsilcileri-ile-bir-araya-geldi-2.jpg

vali-cakir,-amator-spor-kuluplerinin-temsilcileri-ile-bir-araya-geldi-3.jpg

vali-cakir,-amator-spor-kuluplerinin-temsilcileri-ile-bir-araya-geldi-4.jpg

vali-cakir,-amator-spor-kuluplerinin-temsilcileri-ile-bir-araya-geldi-5.jpg