Rize Valiliği’nden Önemli Duyuru: İhlal Edene 3150 TL Para Cezası

Rize Valiliği’nden Önemli Duyuru: İhlal Edene 3150 TL Para Cezası
Rize Valiliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıkladığı yasaklara uymayanların 3150 TL para cezası ile cezalandırılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs tedbirlerine ilişkin alınan yeni kararların bu gece 24.00 itibariyle uygulanacağını açıkladı.

Rize Valiliği’nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı uygulaması ile pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takmasının zorunlu olacağı ve sosyal mesafeye en az 3 adım olarak mutlaka riayet edileceği kurallarını ihlal edenlerin her bir ihlal için 3 bin 150 TL para cezası ile cezalandırılacağı vurgulandı.

Rize Valiği’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Saat: 24.00’den itibaren 1 Ocak 2000 ve üzeri doğumlulara sokağa çıkmak yasaktır. Pazar yeri ve market gibi toplu bulunulan alanlarda maske takılması zorunludur. Sosyal mesafe en az 3 adım olarak uygulanacaktır. Her ihlal için 3150 TL idari para cezası uygulanacaktır.” denildi.