Rize Valiliği'nin Seçim Güvenliği Tedbirleri Duyurusu

Rize Valiliği'nin Seçim Güvenliği Tedbirleri Duyurusu
Rize Valiliği bugün gerçekleştirilmekte olan Mahalli İdareler Seçimlerinin güven ve huzur içinde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla Seçim Güvenliği Tedbirleri Planı oluşturulduğu ve uygulamaya konulduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimlerinin güven ve huzur içinde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla Valilik tarafından Seçim Güvenliği Tedbirleri Planı oluşturulmuş ve uygulamaya konulmuştur.

Vatandaşlarımızın hür iradesini sandığa yansıtabilmesi amacıyla; ilimiz genelinde seçim güvenliğini sağlamakla görevlendirilen kolluk (emniyet, jandarma, sahil güvenlik) güçlerince sandık alanları ve çevresinde oy verme ve sayım işlemleri ile sonuçların ilçe seçim kurullarına intikalleri sırasında, il ve ilçe Seçim Kurulları sayım ve döküm çalışmaları esnasında hassasiyet arz eden kurum, kuruluş ve bölgelerde rutin ve ek güvenlik tedbirleri alınmıştır.

Valilik Seçim Koordinasyon Merkezinin yanı sıra Kaymakamlıklar, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, elektrik, iletişim, doğal gaz, sağlık, itfaiye, ulaştırma, su şebekeleri ile görevli kurum ve kuruluşlar nezdinde kurulan Koordinasyon merkezleri 7/24 saat esasına göre görev yapacaklardır.

İl ve ilçe nüfus müdürlükleri açık bulundurulacak olup vatandaşlarımızın müracaatlarına cevap vermek üzere mesai yapacaklardır. Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ve YSK kararları gereğince, oy verme günü oy verme süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacaktır. İçkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasaktır. Emniyeti ve asayişi sağlamakla görevli kolluk güçleri dışında ruhsatlı da olsa hiç kimse silah taşımayacaktır. Bu hususların uygulanmasında halkımızın görevli personele gerekli desteği vermesi önem arz etmektedir.

Tüm bu süreçler, İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) kesintisiz takip edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.