Rize Valisi Baydaş'tan Çığ Altında Kalan Operatör Hakkında Açıklama

Rize Valisi Baydaş'tan Çığ Altında Kalan Operatör Hakkında Açıklama
Rize'nin İkizdere ilçesinde yol açma çalışmaları sırasında iş makinesinin üzerine çığ düşmesi sonucu kar altında kalan operatör Hüseyin Tarlacı hastaneye kaldırıldı. Operatörün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Rize'nin İkizdere ilçesinde yol açma çalışmaları sırasında iş makinesinin üzerine çığ düştü.

İlçede hafta sonu yapılacak Uluslararası ve Ulusal Dağ Kayağı etkinliği dolayısıyla Cimil Vadisi yolunun ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekipleri iş makineleri ile çalışma başlattı.

Bu sırada operatör Hüseyin Tarlacı'nın (35) kullandığı iş makinesinin üzerine Ortaköy-Başköy mevkisinde çığ düştü.

Personelin ihbarıyla olay yerine jandarma, AFAD, İkizdere Arama Kurtarma (İDAK) ve sağlık ekipleri ile iş makineleri yönlendirildi.

Bu sırada Şelale mevkisinde yeni bir çığ meydana gelmesi nedeniyle ekipler olay yerine ulaşmakta zorlandı. Operatör, ekip arkadaşları tarafından bulunduğu yerden çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Tarlacı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından sevk edildiği Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Baydaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çok kısa süre içerisinde arkadaşımızı çıkardılar. Başka iş makinasıyla da sağlık ekiplerine ulaştırdılar. Hayati tehlikesi yok. Çok hızlı organize oldu arkadaşlarımız, onlara da teşekkür ediyorum. Bütün ekiplerimiz de faaliyeti tamamlayarak geri döndü." dedi.

rize-valisi-ihsan-selim-baydas.jpg

“İlk ihbar haberi geldiğinde hemen hazırlanıp noktaya intikal ettik”

İhbarın yapılmasıyla beraber hızlıca hazırlanıp bölgeye geçtiklerini ifade eden İkizdere Arama Kurtarma personeli Hüseyin Yılmaz, “İlk ihbar haberi geldiğinde hemen hazırlanıp noktaya intikal ettik. Gittiğimiz nokta, Cimil vadisinde şelale dediğimiz bir bölge var. O noktada çığ düşmesi gördük. Çığ zaten gün içerisinde düşmüş. Biz onunla karşılaşmayı beklemiyorduk. Mecburen bir ekibimizi oraya bıraktık. Telefonlar çekmediğinden dolayı geri dönüş yaptık. O esnada AFAD ekipleri ile karşılaştık. AFAD ekibi de yukarıya intikal etti. Ekibimizle beraber mevcut olan çığı komple taradılar. O esnada ben de telefonun çektiği noktaya inip irtibat kurabileceğim mülki amiri, kaymakamımızla, genel sekreterimizle konuştum. O noktadan bilgiler geldi bize. Oraya dönüş yaptık. Kaza olan yerden kazazedeyi operatörler grayderin içerisine koyarak geri döndüler. Biz 5 buçuk kilometre aşağıya inip orada buluştuk. Kazazedeyi sağlık ekiplerimizle beraber aldık. Şu an kazazedenin sağlık durumu iyi. Hastaneye kaldırdık” şeklinde konuştu.

rizede-cig-altinda-kalan-operator-hastaneye-kaldirildi-1.jpg

rizede-cig-altinda-kalan-operator-hastaneye-kaldirildi-3.jpg

rizede-cig-altinda-kalan-operator-hastaneye-kaldirildi-4.jpg

rize-valisi-baydastan-cig-altinda-kalan-operator-hakkinda-aciklama-5.jpg

rize-valisi-baydastan-cig-altinda-kalan-operator-hakkinda-aciklama-2.jpg

rize-valisi-baydastan-cig-altinda-kalan-operator-hakkinda-aciklama-3.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.