Rize Valisi: Çay Denilince Vazgeçilmez Birliğimiz ve Beraberliğimiz Var

Rize Valisi: Çay Denilince Vazgeçilmez Birliğimiz ve Beraberliğimiz Var
'2013 Yılı Yaş Çay Kampanyası Değerlendirilmesi' toplantısı Rize Ticaret Borsası'nda düzenlendi.

Rize Ticaret Borsası (RTB)'deki değerlendirme toplantısına; Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, RTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize’deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve RTB üyesi çay üreticisi özel sektör kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

2013-yili-yas-cay-kampanyasi-degerlendirilmesi-toplantisi-duzenlendi.jpg

Toplantıda, Çay İşletmeleri Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve RTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptıkları konuşmalarda; Rize Çayının kalitesini arttırmak ve Dünya çapında bir marka haline getirmek amacıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

mehmet-erdogan.20131224180908.jpg

Rize Valisi Nurullah Çakır ise yaptığı konuşmada; “Çay sektörünün içinde olan bütün kamu ve özel sektör kuruluşlarının yanında ilimizdeki diğer sivil toplum kuruluşlarını da burada görmekten mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Demek ki çay denilince vazgeçilmez bir birliğimiz ve beraberliğimiz var. Bu ve benzeri çalıştayların memnuniyet verici bir yönü de, konuların çağa uygun, çağdaş yöntemlerle ele alınıyor olması ve her geçen gün bu algının içine yeni oluşan kurum ve kuruluşların dahil olmasıdır. Çay üretimi konusunda Dünyada hatırı sayılır bir noktadayız. Rize Çayının, Dünya piyasasında daha üst seviyelere yükselmesi için kalitesini arttırılması gerek Çay-Kur’un gerekse diğer özel sektör kuruluşlarının inovatif çalışmaları önemsediğimi ifade etmek istiyorum” dedi.

nurullah-cakir.20131224180921.jpg

2013 Yılı Yaş Çay Kampanyası Değerlendirme Toplantısına, yapılan konuşmaların ardından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Çay Çarşısı Güdümlü Projesi”nin tanıtım sunumu ile devam edildi.

2013-yili-yas-cay-kampanyasi-degerlendirilmesi-toplantisi-duzenlendi-1.jpg