Rize Valisi Çeber Dönem Başkanlığı Görevini Trabzon Valisi Ustaoğlu'na Devretti

Rize Valisi Çeber Dönem Başkanlığı Görevini Trabzon Valisi Ustaoğlu'na Devretti
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) 145. Yönetim Kurulu toplantısı Uzungöl’de yapıldı. Rize Valisi Kemal Çeber dönem başkanlığı görevini Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'na devretti.

Çaykara ilçesine bağlı turizm merkezi Uzungöl'de düzenlenen toplantıda, Rize Valisi Kemal Çeber dönem başkanlığı görevini Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'na devretti.

Toplantıda, yeşil mutabakat eylem planı konusunda Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yapılabilecek çalışmalar görüşüldü. Gündemde yer alan coğrafi işaretli ürünlerde yapılan çalışmalar da ele alındı.

Vali Ustaoğlu, “Bilindiği üzere Avrupa Birliği 2019 yılında iklim ve ekonomik değişim politikası olarak kurguladığı, Avrupa Yeşil Mutabakatını açıklamıştı. Ülkemizle ilgili olarak bu mutabakata göre 2021 yılında Resmi Gazete’de 'Yeşil Mutabakat Eylem Planı'nı yayımlandı. Toplantıda, bu çerçevede; Karbon düzenlemelerinden yeşil ekonomiye ve sürdürülebilir tarım ve iklim değişikliğiyle mücadeleye kadar geniş çerçevede eylemlerin bulunduğu planları görüşeceğiz.” dedi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın son yıllarda coğrafi işaretli ürünlere odaklandığını belirten Vali Ustaoğlu, 2014 yılında bölgede 7 olan coğrafi işaret tescilli ürün sayısının 2021 yılı itibariyle 55'e ulaştığını, Ajansın coğrafi işaretli ürünlere özel olarak çıktığı mali destek programında ise 14 projenin desteklendiğini söyledi.

Toplantıda ayrıca, coğrafi işaretli ürünlerin tescillerinde son durum, sosyal medya kampanyası ve karadenizhazineleri.com sitesi üzerinden yapılanlar anlatılarak, Ajansın idari ve mali işlerine yönelik hususlar görüşüldü.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Rize Valisi Kemal Çeber, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Giresun Valisi Enver Ünlü, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenliklioğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Gümüşhane İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman katıldı.

dogu-karadeniz-kalkinma-ajansinin-doka-145-yonetim-kurulu-toplantisi-uzungolde-yapildi-2-001.jpgdogu-karadeniz-kalkinma-ajansinin-doka-145-yonetim-kurulu-toplantisi-uzungolde-yapildi-1-002.jpgdogu-karadeniz-kalkinma-ajansinin-doka-145-yonetim-kurulu-toplantisi-uzungolde-yapildi-3-002.jpgdogu-karadeniz-kalkinma-ajansinin-doka-145-yonetim-kurulu-toplantisi-uzungolde-yapildi-4-002.jpgdogu-karadeniz-kalkinma-ajansinin-doka-145-yonetim-kurulu-toplantisi-uzungolde-yapildi-5-001.jpg