Rize Valisi Ersin Yazıcı, 28 Şubat Mağduru Çıktı

Rize Valisi Ersin Yazıcı, 28 Şubat Mağduru Çıktı
Rize Valisi Ersin Yazıcı, eşi ile birlikte, demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen ve 28 Şubat 1997’de gerçekleşen 28 Şubat post modern darbesinin mağdurlarından olduğunu söyledi.

Memur-Sen Rize İl Başkanlığı tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen ve Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı "Türkiye’nin dünü, bugünü, yarını" konulu konferansta Yılmaz’ın konuşmasından önce kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Vali Yazıcı, kendisinin de 28 Şubat mağdurlarından olduğunu belirterek, 28 Şubat sürecinde eşiyle beraber hak etmedikleri çok şeye gebe kaldıklarını söyledi.

28 Şubat deyince kimyasının bozulduğunu ve aklına hiç güzel şeylerin gelmediğini ifade eden Vali Yazıcı, “28 Şubat deyince ne yazık ki benim biraz kimyam bozuluyor. 28 Şubat deyince hiç güzel şeyler aklıma gelmiyor. 28 Şubat diye tarif edilen, anlatılan o yıllarda eşimle birlikte ne yazık ki hak etmediğimiz çok şeye maruz kaldık. Ama şunu söylemek istiyorum. Biz gördüğümüz o zulme karşı, asla ve asla, hepinizin huzurunda söz veriyorum ki hiç kimseyi inancından dolayı asla hakir görmeyip, asla zulümde bulunmayacağım. Bu topraklarda Kürdi ile Lazı ile, Alevisi ile Sünnisiyle, inançlara, ırklara her türlü anlayışa saygı göstererek yüzyıllardır yaşadık. Allah’ın izniyle bu topraklarda bu şanlı bayrağımızın altında yüzyıllarca İslam’ın da liderliğini yapacak şekilde Türkiye Cumhuriyeti devam edecektir.” dedi.

ersin-yazici-rize-valisi-2.jpg

“Sayın Hocamız ‘ı dün dinledik bugün de dinledik yarında dinleyeceğiz” sözleriyle konuşmasını sonlandıran Vali Yazıcı, Memur Sen Rize İl Başkanlığınca düzenlenen bu güzel gecede bulunmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, katılımcılar gibi kendisinin de Şevki Yılmaz Hoca’yı dinlemek için heyecanla beklediğini kaydetti.

Vali Yazıcı’nın konuşması salondakiler tarafından yoğun alkış alırken, Yazıcı’nın konuşmasının ardından Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz konuşmasını gerçekleştirdi.

28 Şubat mağduru olduğunu ilk kez açıklayan Vali Ersin Yazıcı, 28 Şubat 1997’de Burdur Karamanlı Kaymakamlığı görevinde bulunuyordu.

ersin-yazici-rize-valisi-1-001.jpg