Rize Valisi'nden takdirname

Rize Valisi'nden takdirname
Ovit Dağı'nda 18 kişinin çığ altında midibüste mahsur kalmaları sonucu kurtarılmaları esnasındaki başarılı çalışmalarından dolayı Karayolları 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil'e Rize Valisi tarafından takdirname verildi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ovit Dağı'nda mahsur kalanların kurtarılması çalışmaları nedeniyle Karayolları 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil'e takdirname verdi.

Zeynel Abidin Yeşil ve beraberindeki heyet, Vali Hacımüftüoğlu'nu makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

Hacımüftüoğlu, ziyarette 20 Kasımda Rize-Erzurum kara yolunun Ovit Dağı mevkisinde meydana gelen çığ nedeniyle mahsur kalanların kurtarılması sırasında yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı Karayolları ekipleri adına Yeşil'e takdirname belgesi verdi.

rize-valisinden-karayollarina-takdirname-1.jpg

İspir'den İkizdere yönüne giden araçların 20 Kasım akşamı yoğun kar yağışı ve çığ düşmesi sonucu Ovit Dağı'nda mahsur kaldığı bilgisinin alınmasının ardından bölgeye giden Karayolları ekipleri, bir midibüsteki 30 kişi ile 3 kamyon şoförünü kurtarmıştı.

Daha ileride olan ve içinde 18 kişinin bulunduğu midibüse ise tipi ve çığ düşme riski nedeniyle ulaşılamadığı açıklanmış, mahsur kalanlar bazı dağcıların yardımıyla 22 Kasımda kurtarılmıştı.