Rize ve Antalya'da Örgütlü Silah Kaçakçılığı Operasyonu

Rize ve Antalya'da Örgütlü Silah Kaçakçılığı Operasyonu
Rize'de el yapımı tabancaları satın alarak Antalya'da piyasaya sundukları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişiden 7'si serbest bırakıldı.

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekiplerince 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından silah kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen suç örgütüne operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında Rize'den Antalya'ya gelen otomobili takip eden polis ekipleri, Aksu ilçesinde durdurdu. Araçta yapılan aramada ön konsoluna gizlenmiş şekilde 4 tabanca ele geçirildi. Bir eve yapılan baskında da el yapımı 4 tabanca bulundu.

Otomobil ve evde yapılan operasyonlarda 6'sı örgüt üyesi 13 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan alıcı oldukları belirtilen 7'si, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltındaki zanlılar Y.Ö. (30), Ö.Ç. (32), Ü.B. (31), Y.K. (25), B.S. (22) ve M.M'nin (28) emniyetteki ifade işlemleri devam ediyor. Zanlıların yarın "Örgütlü silah kaçakçılığı" suçlamasıyla adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Bu arada zanlıların aralarında "Van Kedisi", "Badigart" şifresi verdikleri tabancaların tanesini 500 liraya satın aldıkları, Antalya'da ise ortalama 2 bin liraya sattıkları öğrenildi. -