Rize ve Artvin Valisi'nden Helikopterden İnceleme

Rize ve Artvin Valisi'nden Helikopterden İnceleme
Rize Valisi Nurullah Çakır ile Artvin Valisi Necmettin Kalkan, İkizdere-Artvin güzergahında doğal alanları havadan inceledi

Rize Valisi Nurullah Çakır ile Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Rize ve Artvin'de Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı korunan alanları bölgenin doğa turizmi potansiyeli için yapılacak çalışmalar kapsamında havadan inceledi.

Rize Valisi Nurullah Çakır ile Artvin Valisi Necmettin Kalkan beraberinde Rize Vali Yardımcısı Ümit Hüseyin Güney, Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu, 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü faaliyet alanları içerisinde bulunan Rize ve Artvin İllerinde yapılan koordinasyon toplantılarında Doğa Turizminin geliştirilmesi ve İllerimizin doğa turizmi potansiyelinin tanıtılması talimatları doğrultusunda; Doğu Karadeniz Turizm Master Planında yapılması planlanan Yeşil Yolun güzergahını, Ayder Kış Sporları Merkezini, Altıparmak Tabiat Parkı sınırlarını ve Helikayak faaliyeti yapılacak alanları incelemek üzere İkizdere-Artvin güzergahında helikopterle incelemede bulundu.

rize-ve-artvin-valisi-dogal-alanlari-havadan-inceledi-1.jpg

Helikopterle yapılan seyahatte; Altıparmak Tabiat Parkı, Artvin Kafkasör Turizm Alanının Tabiat Parkı olarak tescili çalışmaları, Mençune Şelalesinin bulunduğu Kamilet Vadisi, Handüzü Tabiat Parkı, Kaçkar Dağları Milli Parkı ve Çamlıhemşin Yaban Hayatı Geliştirme Sahasındaki yaban hayatı, Hatila Vadisi Milli Parkı ile Yeşil Yol güzergahı incelenirken 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut tarafından korunan alanlarımız hakkında bilgilendirilmede bulunuldu.

İnceleme heyetinde bulunan Rize Valisi Nurullah Çakır ile Artvin Valisi Necmettin Kalkan ve Rize Vali Yardımcısı Ümit Hüseyin Güney, helikopterden gerçekleştirilen inceleme programının çok yararlı  olduğunu belirterek memnuniyetlerini dile getirdi.

rize-ve-artvin-valisi-dogal-alanlari-havadan-inceledi-2.jpg

rize-ve-artvin-valisi-dogal-alanlari-havadan-inceledi-3.jpg

rize-ve-artvin-valisi-dogal-alanlari-havadan-inceledi-5.jpg

rize-ve-artvin-valisi-dogal-alanlari-havadan-inceledi-6.jpg

rize-ve-artvin-valisi-dogal-alanlari-havadan-inceledi---6.jpg