Rize ve Artvin’'e Turuncu Uyarı: Şiddetli Yağış, Yükseklerde Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor

Rize ve Artvin’'e Turuncu Uyarı: Şiddetli Yağış, Yükseklerde Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor
Meteoroloji, Rize ve Artvin'de bu gece yarısından itibaren Salı günü akşam saatlerine kadar şiddetli yağış ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı beklendiği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Rize ve Artvin için turuncu kodlu meteouyarı verilerek Rize ve Artvin'de çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2/12 saat) sağanak yağış ile 900-1000 metre üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi.

Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Rize ile kuzey ilçeleri başta olmak üzere Artvin'de çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2/12 saat) sağanak yağış bekleniyor. Yağışların bu gece 1500 m üzeri, yarın (Pazartesi) havanın soğumasıyla 900-1000 m üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor." denildi.

Yağışların salı günü saat: 19.00'dan itibaren etkisini kaybetmesi beklendiği ifade edilerek, yağışlarla birlikte sel, heyelan, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kaynak:ELİF BEYHAN AKGÜN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum