Rize Vefa Sosyal Destek Grubu'ndaki Din Görevlileri Çay Budama İşleminde Bulundu

Rize Vefa Sosyal Destek Grubu'ndaki Din Görevlileri Çay Budama İşleminde Bulundu
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Rize merkez ve ilçelerinde hizmet yürüten din görevlileri, Rize Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesinde gönüllü olarak görev almaya devam ediyor.

Rize’de 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olanların temel ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grupları"nda din görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi gönüllüleri de etkin rol alıyor.

Kentte, Vefa Sosyal Destek Grubuna Yolüstü Köyünden ulaşan bir çay üreticisi, çay bahçesinin budama işlemi için yardım talebinde bulundu. Din görevlileri de üreticinin budama işlemini gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığınca yeni tip koronavirüs Kovid-19 tedbirleri kapsamında 81 il Valiliğe gönderilen genelgeyle 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkmalarının kısıtlanmasının ardından bu durumda olan kişilerin mağdur olmaması için Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 81 ilde hizmet yürüten din görevlileri, "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında vatandaşlara gönüllü olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda Fındıklı’dan İkizdere’ye, Kalkandere’den Çamlıhemşin’e, Ardeşen’den İyidere’ye, Derepazarı’ndan Hemşin’e, Pazar’dan Güneysu’ya, Çayeli’nden Rize’ye kadar il genelinde çalışma yürüten din görevlileri, Merkeze bağlı Yolüstü Köyünden çay bahçesinin budama işleminin gerçekleştirilmesi için yardım talebinde bulunan çay üreticisinin de bu isteğini yerine getirerek çay budama işlemi yaparak vatandaşın mağduriyet yaşamasının önüne geçti.

Pazar ilçesinde bir vatandaşın kurmak istediği güneş enerji sisteminin montajını yaparak vatandaşın ihtiyacını gideren din görevlileri, Umreye gitmek isteyip de mücbir sebepten dolayı gidemeyen (IBAN numarası olmayan) vatandaşın umre için yatırmış olduğu ücreti de bankadan çekerek evinde sahibine teslim etti.

rizede-din-gorevlileri-aslilarin-islerine-yardim-ediyor-(5).jpgrizede-din-gorevlileri-aslilarin-islerine-yardim-ediyor-(6).jpgrizede-din-gorevlileri-aslilarin-islerine-yardim-ediyor-(3).jpgrizede-din-gorevlileri-aslilarin-islerine-yardim-ediyor-(4).jpgrizede-din-gorevlileri-aslilarin-islerine-yardim-ediyor-(2).jpgrizede-din-gorevlileri-aslilarin-islerine-yardim-ediyor-(1).jpg