Rize Ziraat Odası, ÇKS başvurularındaki yoğunluk nedeniyle hafta sonu da hizmet verecek

Rize Ziraat Odası, ÇKS başvurularındaki yoğunluk nedeniyle hafta sonu da hizmet verecek
Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için 2024 yılı üretim başvurularının 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek olması nedeniyle yaşan yoğunluk dolayısıyla Rize Ziraat Odasının hafta sonu hizmet vereceğini söyledi.

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, yaptığı açıklamada, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 1 Eylül 2023 tarihinde başladığını ve son gün olarak 2 Ocak 2024'ün belirlendiğini belirtti. Bu kapsamda, sabah erken saatlerde başlayan yoğunluğun akşam saatlerine kadar devam ettiğini ifade eden Arslan, gelen çiftçilerin detaylı olarak uzman arkadaşları tarafından bilgilendirildikten sonra gerekli kurum ve kuruluşlara yönlendirildiğini kaydetti.

Arslan, değerlendirme sonucunda odanın bu hafta sonu vatandaşlara ÇKS konusunda hem bilgi edinme hem de işlemsel olarak her türlü desteği vereceğini belirtti.

Son değişiklikle daha fazla üretici yararlanacak

ÇKS yönetmenliğinde yapılan son değişiklikle mülkiyet ve mirasçılık sorunları nedeni ile tarımsal destek, hibe, tarımsal kredi ve devlet destekli tarım sigortalarından yararlanamayan üreticilerin bu imkânlardan faydalanacağını hatırlatan Arslan, bu kapsamda Rize Ziraat Odasının görev ve sorumluluk gereğince faaliyet alanı içerisinde üreticilerine gerekli duyuruları ve bilgi akışını sağladığını ifade etti.

Arslan, ÇKS kayıtlarında son gün olan 2 Ocak 2024 gününe kadar oda bünyesinde hizmet vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Vatandaşlardan memnuniyet

Öte yandan, ÇKS kaydı oluşturmak için Rize Ziraat Odasına gelen vatandaşlar da durumdan memnun olduklarını dile getirdi.

Çiftçi Kayıt Sistemi için belge hazırlayan yaş çay üreticisi Sultan Reis, "Bazı haklardan nasıl faydalanacağımızı bilmiyorduk. Rize Ziraat Odasının bilgilendirmesi bizler için oldukça faydalı oldu. Bu uygulama ile gübre, mazot, tarımsal kredi gibi avantajlardan yararlanmış olacağız. Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan ve burada çalışan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum." dedi.

rize-ziraat-odasinda-ciftci-kayit-sistemi-cks-yogunlugu-devam-ediyor-4.jpg

rize-ziraat-odasinda-ciftci-kayit-sistemi-cks-yogunlugu-devam-ediyor-3.jpg

rize-ziraat-odasinda-ciftci-kayit-sistemi-cks-yogunlugu-devam-ediyor-2.jpg

rize-ziraat-odasinda-ciftci-kayit-sistemi-cks-yogunlugu-devam-ediyor-1.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum