Rize'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri

Rize'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82'nci yılında Rize’de düzenlenen törenlerle anıldı.

Rize Valiliği’nce düzenlenen anma programı, Rize Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Buradaki tören, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in çelenk koymasıyla başladı.

Çelenk sunma töreninin ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde  iki dakikalık saygı duruşunda bulunurken, çalan sirenlerle birlikte trafikte seyreden araçlar ile sokak ve caddelerdeki insanlar durarak saygı duruşunda bulundu.

Düzenlenen anma programı Rize Belediyesi bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı okunarak Türk bayrağı yarıya indirildi.

Anma Töreni şiirler okunması ve günün anlam ve önemini içeren konuşmanın yapılması ile sonlandı.

Öte yandan bazı vatandaşlar da Atatürk Anıtı'na karanfil bıraktı.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Bilgin, Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe,  Vali Yardımcıları Gülhani Ozan Sarı ve Sedat Sezik, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, daire amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

rizede-10-kasim-ataturku-anma-torenleri-001.jpg

Öte yandan Rize Valisi Kemal Çeber, 10 Kasım nedeniyle yayımladığı mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 82. Yıl dönümünde saygı, rahmet ve şükranla andıklarını kaydetti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti’ne karşı haince planların yapıldığı, vatan topraklarının parçalanmaya yeltenildiği bir dönemde, üstün bir yetenekle liderlik yaptığı Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandırdığını kaydeden Vali Çeber, şunları kaydetti: “Kadim Milletimizin özgür ve bağımsız yaşayabileceği Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

Askeri deha, ileri görüşlülük ve devlet adamlığı gibi vasıflarıyla yaşadığı dönemin ve dahi bugünün en önemli liderlerinden biri olarak kendisinden sonra gelen liderlere de örnek olmuştur. Bu sayede sadece milletimizin değil tüm insanlığın saygı ve sevgisini kazanmış bir liderdir.

İstiklalimize ve istikbalimize kast eden veya etmeye niyetlenen içerideki ve dışarıdaki düşmanlarımıza karşı millet olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de her daim birbirimize kenetlenmeye devam edeceğiz.

Milli ve manevi değerlerimizi sonsuza dek yaşatma azminde Büyük Önder Atatürk’ün üstün yetenekleri, fikir ve düşünceleri dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Bu yolda bizlere düşen görev; Atatürk’ün Türk Milletine bıraktığı emanetlere sahip çıkıp onları koruyup geliştirmektir. O’nun milletine olan inancı hiçbir zaman karşılıksız kalmayacaktır.

'Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır…' Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Vefatının 82. Yıl dönümünde, hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesinde gücünü Aziz Milletine olan inancından ve güveninden alan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu uğurda canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi, gazilerimizi şükran, minnet ve saygıyla anıyor, Rizeli hemşerilerime saygılar sunuyorum.”