Rize'de 100 Bin Kişi Bu Şenlikleri İzledi

Rize'de 100 Bin Kişi Bu Şenlikleri İzledi
Rize Belediyesi tarafından düzenlenen ve 10 gün süren 4. Yaz Spor Şenliklerini 100 binden fazla insan izledi. İlklerin yaşandığı şenlikte 10 güne ait fotoğrafları görmek için TIKLAYINIZ...

Rize Belediyesi tarafından düzenlenen ve 22 Haziran ile 1 Temmuz arasında 10 gün devam eden 4. Yaz Spor Şenliklerini 100 binin üzerinde kişi izledi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği 4'üncüsü gerçekleştirilen Yaz Spor Şenliklerinde coşku ve katılım üst seviyede olurken şenliklerde birçok ilk yaşandı. Rize Belediyesi, tarihinde ilk defa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan bir kişiye (Bir Bardak Çay Lütfen adlı eserin sahibi Amerikalı Yazar Katharine Branning) Fahri hemşehrilik Beratını Yaz Spor Şenliklerinde verirken bu berat aynı zamanda Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın belediye başkanlığı dönemindeki verdiği ilk berat oldu. Şenlikte ayrıca Türkiye'de ilk defa "En iyi çay demleme yarışması" düzenlendi.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turhan Talu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Eşi Reyhane Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Rize İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar başta olmak üzere, ilçe belediye başkanları, iş adamları, daire müdürleri ve yaklaşık 5 bin vatandaşın katılımıyla 22 Haziran tarihinde kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanından şenliklerin yapılacağı Sahil Parkına kadar süren yürüyüşle başlayan şenlikte 1500'ü spor kategorisinde olmak üzere 4 bin sporcu çeşitli spor dallarında yarıştı. Türk Hava Yıldızlarının nefes kesen hava gösterilerinin de yer aldığı şenlikte her akşam yerel ve bölgenin güçlü seslerinin düzenlenen konserleriyle vatandaşlar coşkularına coşku katarak eğlendiler.

Şenlik boyunca en fazla ilgiyi ve katılımı Türk Hava Yıldızlarının nefes kesen hava gösterileri alırken şenliğin son akşamı sahne alan Hülya Polat katılımın ve coşkunun en çok sağlandığı program oldu. Gökhan Birben'in sevilen eserlerini seslendirdiği konseri ise bu iki programın ardından üçüncü sırada yer aldı. Rize'nin en iyi çay demleyicisinin belli olduğu "En iyi çay demleme yarışması"nda birinciye 1 ton kuru çay ödülü verildi. Yarışmalarda dereceye giren sporcular ile sponsor firmalara ödül ve plaketlerinin verilip Hülya Polat'ın sahne aldığı 1 Temmuz akşamında 4. Yaz Spor Şenliği sona erdi.

rizede-4.-yaz-spor-senligi.20120716001422.jpg

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN FAYDALANABİLİRSİNİZ...

1. GÜNE AİT FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

2. GÜNE AİT FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

3. GÜNE AİT FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

4. GÜNE AİT FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

5. GÜNE AİT FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

6. GÜNE AİT FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

7. GÜNE AİT FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

8. GÜNE AİT FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

9. GÜNE AİT FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

10. GÜNE AİT FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ... 1. BÖLÜM

10. GÜNE AİT FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ... 2. BÖLÜM