Rize'de 1000 Kişilik Melyat Cami İbadete Açıldı

Rize'de 1000 Kişilik Melyat Cami İbadete Açıldı
2011 yılında temeli atılan yaklaşık bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği Pazar ilçesi Merdivenli Köyü Melyat Camii düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Rize'nin Pazar ilçesi Merdivenli Köyü, Sahil Yolu mevkiinde inşa edilen ve yaklaşık bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin açılış törenine Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Hemşin Müftüsü ve Pazar Müftü Vekili Remzi Çalık, Çayeli Müftüsü Abdullah Yılmaz, Melyat Cami Yaptırma Derneği Başkanı ve Cami İmam Hatibi İkram Börekçi, AK Parti İlçe Başkanı Nurettin İnce ile çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende açılış konuşmasını Hemşin Müftüsü ve Pazar Müftü Vekili Remzi Çalık yaptı. Çalık’ın ardından Melyat Cami Yaptırma Derneği Başkanı ve Cami İmam Hatibi İkram Börekçi, temel atma döneminden bugüne yaşadıkları zorluklar ve verdikleri mücadeleyi anlatan bir konuşma yaptı.

melyat-cami-ibadete-acildi2.jpg

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan ve Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan’ın konuşmalarının ardından Çayeli Müftüsü Abdullah Yılmaz tarafından dua yapıldı.

Duanın ardından cami inşaatına katkıda bulunan mimar, minareci, kalfa ve ustalara protokol tarafından plaketleri verildi. Tören kılınan vakit namazının ardından misafirlere verilen ikramla sona erdi.

melyat-cami-ibadete-acildi4.jpgmelyat-cami-ibadete-acildi3.jpgmelyat-cami-ibadete-acildi-1.jpg