Rize’de 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinliği Düzenlendi

Rize’de 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinliği Düzenlendi
14 Kasım Dünya Diyabet Günü sebebiyle Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Rize Diyabetle Yaşam Derneği işbirliği farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Proğramlar ve Kanser Şubesi Obezite-Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi tarafından Tuzcuoğlu Memiş Ağa Parkında açılan stantta kan şekeri taraması, boy-kilo ölçümü ve bel çevresi ölçümü yapıldı.

rizede-14-kasim-dunya-diyabet-gunu-programi-4.jpg

Yaklaşık 250 kişiye obezite ve diyabet taraması yapılarak riskli grupta olan kişilere obezite ve diyabet ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Ayrıca katılımcılara Tip-2 Diyabet Risk anketi uygulanarakta diyabet konusunda bilgilendirme yapılarak broşür dağıtılırken, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Ambulans ve Ekibi ile destek verdi.

rizede-14-kasim-dunya-diyabet-gunu-programi-3.jpg

Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlikle ilgili Rize İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, yaptığı açıklamada, etkinliğin Diyabetle Yaşam Derneği üyeleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları ile halkımızın katılımıyla gerçekleştiğini kaydetti.

rizede-14-kasim-dunya-diyabet-gunu-programi-5.jpg

Diyabetle ilgili çalışmalar hakkında da açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, "14 Kasım’da tüm dünyada Diyabet günü etkinlikleri düzenlenmektedir. Diyabet, hastalığı halk arasında bilinen adıyla şeker hastalığı ülkemizde sık görülen kronik hastalıklardandır. Bu hastalık aynı zamanda kişinin yaşam tarzını,  alışkanlıklarını olumsuz etkileyen, kalp organ yetmezliğine sebep olabilen hatta ölümle sonuçlanan bir hastalıktır. Diyabete karşı ülke olarak mücadele çalışmalarını aktif olarak yürütmekteyiz. Özellikle halkımızı bilinçlendirme ve diyabete karşı  farkındalık kazandırma programları yapılmaktadır. Bizlerde bugün Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak halkımızla iç içe ve birebir bilgilendirme yapmaktayız. Aynı zamanda standımıza kan şekeri ölçümü, beden kitle endexi tespiti yaparak sağlık durumları ile ilgili farkındalık kazandırmaya çalışmaktayız. Diyabet tedavisi uzun süren kronik bir hastalık olması ve tedavisinde sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, düzenli kontroller önem taşımaktadır." diyerek Müdürlük olarak hedeflerinin halka yönelik bilinçlendirme, bilgilendirme, eğitim proğramlarının arttırılması ve daha geniş kitlelere yayılmak olduğunu belirtti.

rizede-14-kasim-dunya-diyabet-gunu-programi-2.jpg

rizede-14-kasim-dunya-diyabet-gunu-programi-1.jpg