Rize'de 2 Belde Tarihe Karıştı

Rize'de 2 Belde Tarihe Karıştı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün büyükşehir belediyeleriyle ilgili yasayı onaylamasıyla Rize'de 2 belde tarihe karıştı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 6360 sayılı ''On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''u onayladı. Kanun kapsamında Rize'de Yolbaşı ve Güneyce beldeleri belde olma özelliğini kaybederek köy statüsüne dönüştü.

olay53, 7 AY ÖNCE YOLBAŞI VE GÜNEYCE'NİN BELDE ÖZELLİĞİNİ KAYBEDECEĞİNİ YAZDI

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2011 Nüfus Sayımı Sonuçlarına göre 1.183 nüfusa sahip Güneyce ile 1.171 nüfusa sahip Yolbaşı, 6360 sayılı ''On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''u onaylanmasıyla köye dönüştü. Bugünkü Resmi Gazete'de de yayımlandığı şekilde Yolbaşı Rize'nin Kalkandere ilçesine, Güneyce ise İkizdere ilçesine bağlı birer köy oldu.

İLK MAHALLİ İDARELER GENEL SEÇİMİNDE YOLBAŞI VE GÜNEYCE KÖYE DÖNÜŞECEK

Nüfusu iki binin altındaki 559 belediyenin tüzel kişilikleri, ilk mahalli idareler genel seçiminden geçerli olmak üzere kaldırılacak ve bu belediyeler köye dönüştürülecek. Bu belediyelerin personeli, taşınır ve taşınmaz malları, hak, alacak ve borçları il özel idaresine devredilecek.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize'de 8 Beldeyi Bekleyen Tehlike!

Bakan Şahin Açıkladı Rize'de Bu Beldeler Mahalle Olacak!