Rize'de 2 Çay Fabrikasına 60 Bin TL. Para Cezası

Rize'de 2 Çay Fabrikasına 60 Bin TL. Para Cezası
Rize'de 2 çay fabrikasına çevreyi kirlettiği gerekçesiyle yaklaşık 60 Bin TL. para cezası verildi.

Rize İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce Fındıklı ilçesindeki 2 çay fabrikasına çevreyi kirlettiği gerekçesiyle toplam 59 bin 827 lira para cezası verildi.

Fındıklı'da faaliyet gösteren iki çay fabrikası, çıkardığı baca dumanı ve gürültünün insan sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu öncülüğündeki bir grup yöre halkı tarafından protesto edilmiş ve Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne şikayet dilekçesi verilmişti.

Yapılan denetimler sonucunda çay fabrikalarından birisinin gürültü seviyesinin, yönetmelikte belirlenen sınır değeri aştığından dolayı fabrikaya 17 bin 94 lira para cezası uygulandı. Aynı fabrikaya fabrikadan kaynaklanan endüstriyel atıkların önlemsiz olarak atıldığından dolayı da 34 bin 189 lira para cezası verildi.

Diğer fabrikaya ise çevre kirliliğini önlemede gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle 8 bin 544 lira para cezası uygulandı.

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, yaptığı açıklamada, iki çay fabrikasını çıkardığı baca dumanı ve gürültünün insanların sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne dilekçe ile başvurduklarını söyledi.

Yapılan denetimler sonucunda iddialarının doğru çıktığı ve fabrikalara para cezası verildiğini ifade eden Bekaroğlu, ''Bu, bizim verdiğimiz mücadelenin haklı olduğunu gösterir. Bundan sonra hukuk mücadelemize devam edeceğiz'' dedi.