Rize'de 2 Operasyonda Bonzai ve Kaçak Sigara Yakalandı

Rize'de 2 Operasyonda Bonzai ve Kaçak Sigara Yakalandı
Rize’de polis ekipleri şehrin iki ayrı noktasında yaptıkları aramada 95 gram bonzai ve bin 254 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bir seyahat firması ile uyuşturucu madde sevkiyatının yapılacağı yönünde alınan ihbarı değerlendiren ekiplerin, uyuşturucu maddeyi otobüs firmasından teslim alan H.Ö. (33) ile bu emanetin sahibi olduğu tespit edilen M.S. (31)’nin yapılan soruşturmanın ardından adliyeye sevk edildiklerini bildirdi.

Açıklamada, seyahat firmasından alınan emanet kutu içerisinde 95 gram bonzai tabir edilen uyuşturucu madde ile uyuşturucu madde ambalajlamakta kullanıldığı değerlendirilen 109 adet boş küçük paketler olduğu tespit edildiği bildirilerek suç unsurlarının gerekli incelemelerin yapılması için Kriminal Polis Laboratuarına gönderildiği ve M.S. ile H.Ö. hakkında “Uyuşturucu Madde Ticareti”  suçundan şüpheli sıfatıyla işlem yapıldığı kaydedildi.

4.20131223214809.jpg

Gümrük kaçağı sigara yakalanması olayında ise Artvin yönünden Trabzon yönüne giden bir araçta yapılan kontrolde değişik markalarda toplam 1254 adet kaçak sigaranın ele geçirildiği belirtilerek olayla ilgili E.M. (55) ve H.A. (31) hakkında “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan şüpheli sıfatıyla işlem yapıldığı ve adliyeye sevk edildikleri kaydedildi.

uyusturucu-operasyonu-1.jpg