Rize'de 2000 Kişiye İş İmkanı

Rize'de 2000 Kişiye İş İmkanı
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, İŞKUR'un, Toplum Yararına Çalışma Programı'yla Rize’de 2 bin kişiyi daha istihdam edeceğini açıkladı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Türkiye İş kurumu Rize İl Müdürlüğünün, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) Kapsamında Rize’de 2000 Kişi Daha İstihdam Edileceğini Açıkladı.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal yaptığı açıklamada “Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığımızın uygulamaya koyduğu ve yoğun gayretlerimiz neticesinde Rize’nin de pilot iller arasına alındığı toplum yararına çalışma programı kapsamında ilimizde 2000 kişi daha İŞKUR müdürlükleri aracılığıyla ve kura yöntemiyle istihdam edilecek.” ifadelerini Kullandı.

Açıklamasına Rize’de işsiz vatandaşımız kalmasın diye mücadele ettiklerini belirterek devam eden Karal, karal-1.jpg“Bu program kapsamında genel itibariyle vasıfsız olarak nitelendirilebilecek, herhangi bir meslek gurubuna ait olmayan vatandaşlarımızın istihdam edilmelerini planlıyoruz. Bu doğrultuda yine bu program kapsamında daha önce toplam 2800 civarında hemşerimizi İŞKUR kanalıyla istihdam etmiştik. Şimdi bu çalışma sürelerinin dolması akabinde hemen 2000 Rizeli vatandaşımızı daha İŞKUR aracılığıyla istihdam edeceğiz.

Programla ilgili teknik detaylar İŞKUR müdürlüğü açıklayacaktır. Amacımız Rize’de iş sahibi olmayan vatandaşımızın kalmamasıdır. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam ettiriyoruz.” diye konuştu.