Rize'de 3 Ayrı Operasyon

Rize'de 3 Ayrı Operasyon
Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden üst üste yapılan operasyonlarda kaçak silah atölyesine baskın düzenlendi, hırsızlık zanlısı yakalandı, tehdit suçundan aranması bulunan kişi yakalandı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Ardeşen ve Pazar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda kaçak silah atölyesi tespit edildi, bir büfeden hırsızlık yapan zanlı ile tehdit suçundan aranan zanlı yakalandı. 2 kişinin tutuklandığı operasyonlarda 4 adet silah ile çok sayıda silah mühimmatı ve silah yapımında kullanılan malzeme yakalandı.

image-737.jpeg

Edinilen bilgiye göre, Ardeşen ilçesinde  R.E.Y, isimli şahsın CY, M.Y, E.Y isimli 3 kardeşiyle birlikte silah imalatı yaptığı adreste polis ekiplerince yapılan aramada; 1 Adet kullanıma hazır tabanca, 3 adet tabanca gövdesi, 4 adet tabanca sürgüsü, 4 adet namlu, 42 adet MKE yapımı mermi, 4 çift kabza kapağı, 4 adet emniyet kilidi, çok sayıda pim, 8 adet sprey boya ve silah yapımında kullanılan 2 adet mengene, 2 adet matkap makine ve çok sayıda eğe, zımparalar ile çeşitli küçük ebatta matkap uçları ele geçirildi.

image-733.jpeg
image-738.jpeg

Yine Ardeşen İlçesinde bulunan bir büfeden 40 karton değişik markalarda sigara ve 4 koli halinde 48 adet alkol çalan E.Ç. isimli şahıs Ardeşen Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan detaylı çalışmalar sonucunda yakalandı. Çalıntı malzemeler şahsın işyerinde yapılan aramada bulunup iş yeri sahibine teslim edildi.

image-734.jpeg
 
Pazar ilçesinde ise "Tehdit” suçundan aranması bulunan M.İ, isimli şahıs Pazar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Şahsın aracında yapılan aramada 3 adet silah ve bu silahlara ait şarjör ve mermi ele geçirilirken, gözaltına alınan şüpheliler R.E.Y, CY, M.Y, E.Y, E.Ç. ve M.İ. Pazar Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi, E.Ç ve M.İ tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi. Diğer şahısların adli işlemleri ise devam ediyor.

image-735.jpeg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize’de Kaçak Silah İmal Eden 4 Kardeş Tutuklandı