Rize’de, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Rize’de, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi
Rize İl Sağlık Müdürlüğü, "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” etkinlikleri düzenledi.

Toplumda sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek, tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturarak sigara içiçilerini sigarayı bırakmaları yönünde teşvik etmek amacıyla ülkemizde “Dünya Tütünsüz Günü” olarak kutlanan 31 Mayıs dolayısıyla Rize’de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 31 Mayıs farkındalık etkinlikleri kapsamında açılan stantlarda sigaranın zararları, ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı, kentte faaliyet gösteren Sigara Bırakma Poliklinikleri ile kapalı alanlarda tütün kullanımı durumunda vatandaşların ihbarda bulunabilecekleri ALO 184 Tütün İhbar Hattı hakkında vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuldu.

Kentte hizmet veren tüm kurumlara Dumansız Hava Sahası ve Sigaranın Zararlarının anlatıldığı afişler dağıtılarak konunun önemine dikkat çekilmesi istenilirken, il ve ilçe merkezlerinde kamu kurum temsilcilerinin de katılımları ile denetim ekiplerince semt pazarları, kıraathaneler, kahvehaneler ve işletmelere gidilerek konuyla alakalı vatandaşlar bilgilendirildi.

31 Mayıs 2022 Küresel Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri ile tütünün ekim üretim ve dağıtımını içeren döngüsünün neden olduğu zehirli atıkların yol açtığı çevresel etkileriyle ilgili halkın bilgilendirilmesi amaçlandığı belirtildi. Etkinliklerin ayrıca aynı zamanda tütün endüstrisinin ürünlerini doğru olmayan bir şekilde çevre dostu olarak pazarlayarak daha çekici hale getirme çabalarını ortaya çıkarmayı da hedeflediği bildirildi.

rizede-31-mayis-dunya-tutunsuz-gunu-etkinlikleri-1.jpgrizede-31-mayis-dunya-tutunsuz-gunu-etkinlikleri-2.jpgrizede-31-mayis-dunya-tutunsuz-gunu-etkinlikleri-3.jpgrizede-31-mayis-dunya-tutunsuz-gunu-etkinlikleri-4.jpgrizede-31-mayis-dunya-tutunsuz-gunu-etkinlikleri-5.jpgrizede-31-mayis-dunya-tutunsuz-gunu-etkinlikleri-6.jpgrizede-31-mayis-dunya-tutunsuz-gunu-etkinlikleri-7.jpgrizede-31-mayis-dunya-tutunsuz-gunu-etkinlikleri-8.jpgrizede-31-mayis-dunya-tutunsuz-gunu-etkinlikleri-9.jpgzavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendi-kuran-kurslari-073.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum