Rize'de 347 Köye Müjdeli Haber!

Rize'de 347 Köye Müjdeli Haber!
Rize ve ilçelerindeki 347 köye müjdeli haber geldi. 347 köyün temiz ve kaliteli su içmesi için KÖYDES'ten gelen ödeneğin 7 Milyon TL.'si köy sularına ayrıldı.

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, Köydes çalışmaları hakkında istişare etmek ve Köy İçme Sularının iyileştirilmesi kapsamında sürdürdüğü ilçe ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamada Köydes kapsamında gelen 9 Milyon TL ödeneğin 7 Milyon TL'sini su projelerine ayırdıklarını belirtti.

Meclis Başkanı Hakan Gültekin, beraberinde Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu Başkanı Hüseyin Çakır ve komisyon üyeleri ile Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı Leyla Veyisoğlu ve komisyon üyeleriyle birlikte Derepazarı, İyidere ve Kalkandere kaymakamlarını makamlarında ziyaret etti.

1.20120523204441.jpg

Gültekin, köy içme sularının iyileştirilmesi ve su depolarının yenilenmesiyle ilgili il genelindeki 347 köyde ilk defa bu kadar geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldığını belirterek Köydes kapsamında 2012 yılında gelen 9 Milyon TL ödeneğin, 7 Milyon TL'sini köy içme sularının iyileştirilmesine ve su depolarının yenilenmesine ayırdıklarını söyledi.

Köy içme sularının rehabilite edilmesi ve depoların yenilenmesine yönelik yapılacak çalışmalarda ilçe kaymakamlarına ve meclis üyelerine önemli görevler düştüğünü belirten Gültekin "Kaymakamlarımız ve meclis üyelerimiz köy muhtarlarımızla devamlı irtibat halinde olması ve acil yapılması gereken yatırımların dışında muhtarlarımızı köy içme sularının iyileştirilmesi yönünde yapılacak çalışmalara teşvik etmesi gerekiyor." dedi.

Gültekin, köy içme sularının iyileştirilmesi çalışmalarının belli bir aşamaya gelmesinin ardından, köy yollarının altyapısı, çöp ve kanalizasyon konusunda yaşanan sıkıntıları çözmek için 2013 yılında çalışma yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

2.20120523204454.jpg

3.20120523204507.jpg