Rize’de 36 Bin Kişiyi İlgilendiren İncelemeye Kar Engeli

Rize’de 36 Bin Kişiyi İlgilendiren İncelemeye Kar Engeli
Rize’nin İyidere, Kalkandere ve Derepazarı ilçesi ile Kendirli Beldesinin su ihtiyacının sağlanacağı Varda İçme Suyu Projesini incelemek üzere Varda Yaylasına çıkmak isteyen Varda Birlik Başkanı Sabit Karafazlı ve beraberindeki heyet kar engeline takıldı.

Varda Birlik Başkanı Sabit Karafazlı beraberinde Rize İl Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş, İyidere, Derepazarı, Kalkandere, İkizdere İlçeleri İl Genel Meclis üyeleri ile Birlik Yönetim Kurulu üyeleri ve Muhtarlardan oluşan bir heyetle Varda İçme Suyu birinci etap ana isale hattı çalışmalarını yerinde incelemek üzere Varda Yaylasına suyun pınarına çıkmak istedi ancak heyet kar engelini aşamadı ve yarı yoldan geri dönmek zorunda kaldı.

Botaş tesislerinin yer aldığı 1300 rakıma kadar çıkabilen heyet, daha sonra şantiyeye inerek burada proje koordinatörü Mustafa Mahmutoğlu ve yüklenici firma yetkilisi Çetin Kavalcı ile bir toplantı yaptı. 

varda-icme-suyu-denetleme-gezisi-1.jpg

Toplantının ardından bir açıklama yapan Başkan Sabit Karafazlı; “Çalışmaları yerinde görüp incelemek, bilgi edinmek ve aramızda istişare yapmak üzere buradayız. Kar nedeniyle hedeflediğimiz noktaya varamadık. Olumsuz şartlara rağmen projeyi yakinen takip etmek durumundayız. Projenin istenilen şekilde devamı için koordinasyonu iyi sağlamalıyız ve bu da bizim görevimiz. 3 ilçe, 1 belde, 39 köy ve yaklaşık 36 bin nüfusu ilgilendiren ve de İlimizin batı yakasının su sorununu 60-70 yıl çözecek olan bir proje. Çok şükür acele kamulaştırma kararı da çıktı.  Çalışmalar esnasında özellikle yöre halkından bizlere yardımcı olmalarını istirham ediyoruz. Unutulmamalı ki su hayat demek, yaşam demek can demek. Artık vira Bismillah dedik.  Bu projede bir tutam veya bir damla dahi katkısı olan herkese içtenlikle ve tüm samimiyetimle teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.