Rize’de 4.5 Şiddetinde Bir Deprem Olsa...

Rize’de 4.5 Şiddetinde Bir Deprem Olsa...
Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu: Rize’de 4.5 şiddetinde bir deprem olsa bu binalar çökebilir...

Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, daha önce defalarca gündeme gelen ancak önlem alınmayan Ekrem Orhon Mahallesindeki bir çok binanın temellerinin çürümüş olduğunu, buradaki binaların 4,5 şiddetindeki bir depreme dayanamayacağını söyledi.

Fener Mahallesi ve Ekrem Orhon Mahallesinde seçim çalışmalarına devam eden Bekaroğlu, mahalle esnafını ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Daha sonra Türk Telekom binasına geçen Bekaroğlu, çalışanları ziyaret etti.

“İnsanlara önce yer göstereceğiz sonra binaları dönüştüreceğiz”

mehmet-bekaroglu-rizede-1.jpg

Ekrem Orhon Mahallesinde açıklama yapan Bekaroğlu, mahallede bir çok binanın korozyondan zarar gördüğüne dikkat çekerek, “Rize’nin neresine giderseniz problemle karşılaşıyorsunuz. Ekrem Orhon Mahallesinin en temel problemi, mahallede çok sayıda korozyondan zarar görmüş bina var. Korozyondan zarar görmüş bu binaların dönüştürülmesi gerekiyor. Bu binaların dönüştürülmesiyle ilgili baştan beri söylediğimiz şudur; bu binalarda yaşayan insanlara önce yer göstereceksiniz, sonra o binaları dönüştüreceksiniz. Dönüştürürken de burada, yine insanların yaşayacağını hesaba katarak bu çalışmayı yapmalısınız. Sadece binaları değil, çevresini de dönüştürmek lazım. Rize’nin diğer mahallelerinde olduğu gibi, Ekrem Orhon Mahallesinde de yaşayanlara bir dokunup bin ah işitiyorsunuz” dedi.

“Temelleri çürümüş binalar 4.5 gibi bir depreme dayanmaz”

Binaların Korozyondan zarar gördüğünü, temellerinin çürüdüğünü, 4.5 gibi bir depreme bu binaların dayanamayacağını belirten Bekaroğlu,  “Rize’nin Ekrem Orhon Rize’si denilen bölümünde binaların temelleri çürümüş, korozyon binaları mahvetmiş. Allah korusun Rize’de 4.5 şiddetinde bir deprem olsa bu binalar çökebilir. Binaların yenilenmeye ihtiyacı var ve bu Rize’nin en temel problemlerindendir. Bu noktada bir plan üzerinde çalışıyoruz, bu problemler nasıl çözülebilir noktasında düşüncelerimiz ve çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

mehmet-bekaroglu-rizede.jpg