Rize’de 4-6 yaş Kur’an kurslarına bir yenisi daha eklendi

Rize’de 4-6 yaş Kur’an kurslarına bir yenisi daha eklendi
Rize’de Anbarlık Köyü’nde 4-6 yaş grubu miniklere yönelik Kur’an kursu açıldı.

Rize Müftülüğü tarafından Anbarlık Köyü Merkez Camii müştemilatında yapımı tamamlanarak eğitim-öğretime açılan Kur’an kursu için açılış merasimi gerçekleştirildi.

Rize Valisi Kemal Çeber’in katılımıyla gerçekleştirilen açılış merasimine İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ali Güngör, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Reşit Karavin, Salarha Belde Belediye Başkanı Hasan Kara, köy halkı ve 4-6 yaş gurubu öğrencilerin velileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde konuşan Rize Valisi Kemal Çeber “Dini hizmetler anlamında çok güzel bir bölgede yaşıyoruz. Bugün burada içimizi ısıtan, ruhumuzu dinlendiren bir atmosferde Anbarlık Köyü Merkez Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Biz bu eğitim yuvalarında evlatlarımızın güzel bir şekilde yetiştiğini görüyoruz. Çünkü burada yetişen evlatlarımızın kişilik temellerinin güzel atıldığına inanıyoruz. Rize olarak her sene yetiştirdiğimiz hafızlarımızla, 4-6 yaş grubu öğrenci sayılarımızla ülkemizde nüfusumuza oranla ilk sırada yer almanın gurunu yaşarken, devamını da diliyoruz. Köy halkı olarak sizler buraya sahip çıktınız, bizler destek olduk, hayırseverlerin katkısı oldu ve bu güzel eser ortaya çıktı. Emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, “Kursumuzu kısa sürede açılışa hazır hale getirdik. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kursumuzda ülkesine, vatanına, milletine güzel hizmetler edecek hayırlı nesiller yetişmesini temenni ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı konuşmasında, Rize genelinde 34 kurs ve 106 sınıfta bin 585 öğrencinin 4-6 yaş grubunda eğitim-öğretim gördüğünü ifade ederek, bu kurslarımızda alanında uzman eğitimciler tarafından Kur’an-ı Kerim eğitiminde şekil ve harf bakımından çalışmalar yürütüldüğünü, ayrıca sevgi, saygı, merhamet, yardımlaşma, paylaşma, dayanışma ve hoşgörü gibi başlıklar altında değerler eğitimi verildiğini belirtti.

Müftü Çakmakçı, “Türkiye’nin yükselen değeri olan 4-6 yaş Kur’an kurslarını ilimizde ihtiyaç duyulan her yere açmaya devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından dua eşliğinde kurdele kesimi yapılarak açılış gerçekleştirildi. Sınıflar gezilerek öğrenciler ziyaret edildi. Vali Çeber tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 4-6 yaş öğrencilere yönelik hazırlanan “Tahin ile Pekmez” isimli kitap seti öğrencilere hediye edildi.

rizede-anbarlik-koyunde-4-6-yas-grubu-miniklere-yonelik-kuran-kursu-acildi-2.jpgrizede-anbarlik-koyunde-4-6-yas-grubu-miniklere-yonelik-kuran-kursu-acildi-3.jpgrizede-anbarlik-koyunde-4-6-yas-grubu-miniklere-yonelik-kuran-kursu-acildi-4.jpgrizede-anbarlik-koyunde-4-6-yas-grubu-miniklere-yonelik-kuran-kursu-acildi-6.jpgrizede-anbarlik-koyunde-4-6-yas-grubu-miniklere-yonelik-kuran-kursu-acildi-7.jpgrizede-anbarlik-koyunde-4-6-yas-grubu-miniklere-yonelik-kuran-kursu-acildi-8.jpgrizede-anbarlik-koyunde-4-6-yas-grubu-miniklere-yonelik-kuran-kursu-acildi-10.jpgrizede-anbarlik-koyunde-4-6-yas-grubu-miniklere-yonelik-kuran-kursu-acildi-9.jpgrizede-anbarlik-koyunde-4-6-yas-grubu-miniklere-yonelik-kuran-kursu-acildi-11.jpgrizede-anbarlik-koyunde-4-6-yas-grubu-miniklere-yonelik-kuran-kursu-acildi-12.jpgrizede-anbarlik-koyunde-4-6-yas-grubu-miniklere-yonelik-kuran-kursu-acildi-13.jpgrizede-anbarlik-koyunde-4-6-yas-grubu-miniklere-yonelik-kuran-kursu-acildi-1.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
11 Yorum