Rize'de 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Rize'de 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı
Muharrem ayı ve Aşure Günü nedeniyle Rize Belediyesi tarafından Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı.

Rize Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Rize'de yaklaşık 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda gerçekleştirilen aşure dağıtımına Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Müftüsü Yusuf Doğan, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın eşi Menduha Kasap ve binlerce vatandaş katıldı.

rizede-asure-gunu-1.jpg

Vali Yazıcı, Başkan Kasap, Müftü Doğan ve Menduha Hanım tarafından dağıtılan aşure vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

rizede-asure-gunu-2.jpg

VALİ YAZICI: BİRLİK BERABERLİĞİ GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA BU ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Vatandaşlara aşure ikram eden Vali Yazıcı, etkinliğin, Rize’nin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, huzurunu ve barışını daha da güçlendirmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Rize Belediyesi'nin yaptığı etkinliğin anlamlı olduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı, "Kutsal aylardan birindeyiz. Rize Belediye Başkanlığı, Rize’de halkımıza aşure dağıtmak suretiyle bu ayın hayrına katkıda bulundu. Toplumları ayakta tutan yaşattıkları örf, âdet, gelenek ve kültürleridir. Paylaşmak ve paylaşmayı öğretmek çok güzel bir olay. Muharrem ayı İslam ve insanlık tarihinde çok önemli olayların yaşandığı bir ay. Bu mübarek ayın bütün İslam dünyasına ve insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kulandı.

Yapılan aşure ikramının ardından etkinlikte görev alan Belediye personeli ile vatandaşları tebrik eden Vali Ersin Yazıcı, halkımızın Muharrem ayını kutladı.

rizede-asure-gunu-3.20141103152816.jpg

 

5 BİN KİŞİLİK AŞURE DAĞITIMI YAPILDI

Başkan Kasap aşure dağıtımında yaptığı açıkklamada, "Aşure gününü hep birlikte mutlu bir şekilde gerçekleştireceğiz. Daha önceden de yapıldığı gibi yaklaşık 5 bin kişiye yetecek bir aşure soframız vardır. Soframıza herkes davetlidir. Allah aşure günümüzü mübarek etsin" dedi.

rizede-asure-gunu-4.jpg

rizede-asure-gunu-5.jpg

rizede-asure-gunu-6.jpg

rizede-asure-gunu-7.jpg