Rize'de 69. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası Etkinliği Düzenlendi

Rize'de 69. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası Etkinliği Düzenlendi
Rize’de, “Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası” etkinliği düzenlendi.

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce “Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası” dolayısıyla Hüseyin Yardımcı İlköğretim okulunda program düzenlendi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “69. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası” etkinlikleri kapsamında Hüseyin Yardımcı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa, Halk Sağlığı Müdürü Yardımcısı Mehmet Halit Baykal, Aile Hekimliği Şube Müdürü Dilek Ercan Köse, Rize Verem Savaş Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

rize’de,-“verem-egitimi-ve-propaganda-haftasi”-kutlandi-(4).jpg

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, toplumun en önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan verem hastalığı hakkında toplumu bilgilendirmek gerektiğini, hastalığa karşı her kesimin dikkatini çekmek istediklerini söyledi. 

Tepe, tedavi edilmeyen her hastanın 10 ile 15 kişiye hastalığı bulaştırdığına işaret ederek, " Bulaşma en çok hasta ile yakın temasta olan aile bireyleri ve yakın çalışma arkadaşları arasında olur. Vücut direncini düşüren AIDS, böbrek hastalıkları, kanser, alkol sigara alışkanlığı, madenci hastalığı gibi durumlarda hastalanma oranı daha yüksektir. Tedavi edilen hastalar da 2–3 hafta sonra bulaşıcılık büyük oranda yok olur. Hastalık en çok akciğer olmak üzere bütün organlarda oluşabilir" diye konuştu.

rize’de,-“verem-egitimi-ve-propaganda-haftasi”-kutlandi-(6).jpg

Program, il genelindeki okullar arasında düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve karikatür dalında yapılan yarışmalarda dereceye öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

rize’de,-“verem-egitimi-ve-propaganda-haftasi”-kutlandi-(1).jpgrize’de,-“verem-egitimi-ve-propaganda-haftasi”-kutlandi-(7).jpgrize’de,-“verem-egitimi-ve-propaganda-haftasi”-kutlandi-(5).jpg

rize’de,-“verem-egitimi-ve-propaganda-haftasi”-kutlandi-(3).jpgrize’de,-“verem-egitimi-ve-propaganda-haftasi”-kutlandi-(2).jpg