Rize'de 77’lik Dede Dolandırıcıyı Fena Faka Bastırdı

Rize'de 77’lik Dede Dolandırıcıyı Fena Faka Bastırdı
Rize’de 77 yaşındaki bir dede, kendisini dolandırmak isteyen dolandırıcıya öyle bir ders verdi ki dolandırıcı kendisini emniyette buldu.

Rize Merkeze bağlı Çarşı Mahallesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda C.A. adlı 77 yaşındaki bir dedeyi telefonla dolandırmak isteyen Şanlıurfa’nın Harran ilçe nüfusuna kayıtlı İ.E., fena faka bastı.

rizede-dolandiriciya-sucustu-2.jpg

Edinilen bilgiye göre, dün akşam 17.00 sıralarında Çarşı Mahallesindeki bir apartmanda ikamet eden C.A. adlı yaşlı adam, +09 155 numaralı telefondan arandı. Kendisini polis ve savcı olarak tanıtan kişi, yaşlı adama, “İstanbul ilinde polise yapılan canlı bomba saldırısında ölen şahsın üzerinden sizin kimliğiniz çıkmış biz bu konu ile ilgili soruşturma yürütüyoruz, PTT ye giderek …… nolu hesaba para yatırmanız gerekiyor” dedi.

Telefondaki kişinin kendisini dolandırmak isteyen bir dolandırıcı olduğundan şüphelenen yaşlı adam, dolandırıcıya ömrü billah unutamayacağı bir ders vererek dolandırıcının polis ekiplerince suçüstü yakalanmasını sağladı. Telefonda dolandırıcıya havale yapmak için PTT gidemeyeceğini, eve gelmesi halinde parayı elden verebileceğini söyleyen yaşlı adam telefonu kapatarak Rize İl Emniyet Emniyet Müdürlüğü’nden yardım talebinde bulundu.

rizede-dolandiriciya-sucustu-1.jpg

Emniyet Müdürlüğü ekipleri de C.A.’nın ikamet ettiği Çarşı Mahallesi’ne giderek bina çevresinde pusuya yattı ve dolandırıcının binaya gireceği zamanı bekledi. Şüpheli bir şahsın binaya telefon ile görüşerek girmesi üzerine harekete geçen ekipler, dolandırıcının C.A.’nın kapı zilini çalarak C.A.’dan parayı aldığı anda olaya suçüstü yaptı.

Zanlı yapılan soruşturmanın ardından bugün adli makamlara sevk edildi.

Bu olayla birlikte Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri son 1 haftada 3 dolandırılma olayını aydınlatarak Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı 3 dolandırıcıyı da yakaladı ve adli makamlara teslim etti.

rizede-dolandiriciya-sucustu-3.jpg