Rize'de 8.Uluslararası Öğrenci Buluşması

Rize'de 8.Uluslararası Öğrenci Buluşması
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF)’in tarafından aynı anda 33 farklı ilde 8’incisi düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşmaları Rize ayağı Sahil Parkında yapılıyor.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) üyesi olan Rize Uluslararası Öğrenci Derneği (RİUDER)’nin organizasyonunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin katkılarıyla başlayan faaliyete Rize’de öğrenim gören Bosna-Hersek, Türkmenistan, Gürcistan, Azerbaycan, Irak, Suriye, Yemen ve Afganistanlı öğrenciler kendi ülkelerini ve kültürlerini kurdukları tanıtım çadırlarıyla ülkemiz insanlarına tanıtma fırsatı buldular.

5-003.jpg

Kurulan ülke tanıtım çadırlarında misafir öğrencilerin ülkelerini tanıtan broşür resim ve sembolik tanıtıcı materyaller yer aldı. Programın ilk gününde yağan yağmura rağmen misafir öğrenciler kendi ülkelerini tanıtmak için özveri ile çalıştılar.

23-003.jpg

Programda Azerbaycan, Gürcistan ve Yemenli öğrencilerin halkoyunu gösterileri renkli görüntülere sahne oldu. RTE Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar’ın da katıldığı programda öğrencilerin sahne performansı göz doldurdu. Programın ilk gününün sonunda Uluslararası Öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çekildi.

52-002.jpg

Rize Uluslararası Öğrenci Derneği (RİUDER) başkanı Osman SEMİZ, ülke genelinde 8’ncisi Rize’mizde ise ilk kez düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşması programına katılımın, yağan yağmura rağmen  beklenenden yüksek olduğunu belirtti. Ayrıca Misafir öğrencilerin kültürlerini tanımak üzere Pazar günüde devam edecek etkinliğe katılmak üzere halkımızı Sahil Parkına davet etti.

00-005.jpg