Rize'de 97 Kişiye İş İmkanı

Rize'de 97 Kişiye İş İmkanı
Rize Dernekler Federasyonunun yürüttüğü projeler kapsamında 97 kişinin iş sahibi olacağı bildirildi.

Rize Dernekler Federasyonundan yapılan yazılı açıklamada, İŞ-KUR Rize İl Müdürlüğünün Meslek Edinme Projesi kapsamında Rize Dernekler Federasyonunca çeşitli projeler yürütüldüğü belirtildi.

Projeler sayesinde Rizeli birçok gencin istihdam edileceği ifade edilen açıklamada, amacın iş bulma konusunda sıkıntı çeken lise ve yüksek okul mezunu gençleri iş sahibi yapmak olduğu, mezun oldukları teknik bölümlerde Rize'de iş bulmaları çok zor olan gençlere yönelik meslek edindirme kurslarına önem verdikleri kaydedildi.

Rize Dernekler Federasyonunun şu anda 5 ayrı proje yürüttüğü ve bu projeler sayesinde 97 kişinin iş sahibi olmasının planlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:  ''Bu kapsamda acil tıp, tıbbi sekreterlik, anestezi ve radyoloji alanlarında 20'şer, hasta ve yaşlı bakım kursu alanında da 17 kişinin iş sahibi olması planlanmaktadır.

Kursiyerlerimiz teorik derslerini Rize Üniversitesi Tıp Fakültesinde, pratik derslerini de ildeki devlet hastanesinde görmektedir. 12 Şubat Cuma günü 17 kursiyerimiz, düzenlenecek törenle hasta ve yaşlı bakım belgesi alarak meslek hayatlarına ilk adımlarını atacaklardır. Diğer branşlarındaki kursiyerlerimiz ise mayıs ayı içerisinde belgelerini alacaklardır.''