Rize'de Acele Kamulaştırma Kararı

Rize'de Acele Kamulaştırma Kararı
Rize’de meydana gelen sel ve heyelan felaketi nedeniyle merkeze bağlı Muradiye Beldesi ile Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Beldesi ve aynı ilçenin Yenipazar Mahallesinde bazı taşınmazlar TOKİ tarafından konut yapılmak üzere acele kamulaştırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel ve heyelan felaketi nedeniyle memleketi Rize’ye gerçekleştirdiği son ziyaretinde "İlk etapta Rize genelinde 15 Temmuz'daki sel felaketinden etkilenen ve afet riski altındaki yapılar için toplam 550 konut inşa edeceğiz." İfadesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından başlatılan çalışma tamamlandı ve bölgede yeniden yapılaşmanın sağlanabilmesi için Muradiye Beldesi ile Çayeli ilçesinde ihtiyaç duyulan yapılaşma için acele kamulaştırma kararı alındı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak acele kamulaştırmaya ait Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Rize Merkeze bağlı Muradiye Beldesi ile Çayeli İlçesine bağlı Büyükköy Beldesi ve aynı ilçedeki Yenipazar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların sel ve heyelan afeti nedeniye ihtiyaç duyulan yapılaşmanın sağlanabilmesi amacıyla TOKİ tarafından acele kamulaştırmaya gidilecek.

2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27. Maddesi gereğince karar verilen Cumhurbaşkanı Kararlarındaşunlar kaydedildi: “Rize İli, Merkez İlçe, Muradiye Beldesi Sınırları İçerisinde Bulunan Bazı Taşınmazların, Bölgede Meydana Gelen Sel ve Heyelan Afeti Nedeniyle İhtiyaç Duyulan Yapılaşmanın İvedilikle Gerçekleştirilmesi Amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4379)

Rize İli, Çayeli İlçesi, Büyükköy Beldesi Sınırları İçerisinde Bulunan Bazı Taşınmazların, Bölgede Meydana Gelen Sel ve Heyelan Afeti Nedeniyle İhtiyaç Duyulan Yapılaşmanın İvedilikle Gerçekleştirilmesi Amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4380)

Rize İli, Çayeli İlçesi, Yenipazar Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Bazı Taşınmazların, Bölgede Meydana Gelen Sel ve Heyelan Afeti Nedeniyle İhtiyaç Duyulan Yapılaşmanın İvedilikle Gerçekleştirilmesi Amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4381)”

Kamulaştırma yapılacak alanlar ise şöyle:

f54e89e5-d73e-4070-bf4c-238016eec320.jpeg

9064e548-80af-4ee4-861b-c092f46f3b4b.jpeg

f67c82b0-9c41-4964-afe9-1fe52e1bf9f0.jpeg

rize-karadeniz-ofset-2-008-001-020.jpg