Rize’de Afete Hazırlıklı Olmak Konferansları Düzenlendi

Rize’de Afete Hazırlıklı Olmak Konferansları Düzenlendi
Rize Dernekler Federasyonu himayesinde Rize’de“Afete Karşı Hazırlıklı Olmak” konferansları gerçekleştirildi.

Rize Dernekler Federasyonu himayesinde, Rize Mikrofonu ve Altınzade Kuyumculuk’un desteklediği bilgilendirme toplantıları tamamlandı

Son günlerde ülke gündemini sarsan orman yangınları ve özelde başta Rize olmak üzere, erozyon ve sele bağlı heyelanlarda alınacak önlemlerin ele alındığı konferanslarda vatandaşlara; bu tip durumlar karşısında yapılması gerekenleri içeren temel bilgilendirmeler ve kısa kesitler sunuldu. Genel konuların ele alındığı, bölgenin her an yeni afetlere hazır olması gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

Gerçekleşen toplantılara köy ihtiyar heyeti ve muhtarların yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Organzisayonda yer alan Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Başça, “Ülkemizin gerçekleri var, ve bu gerçekler ile kaçarak değil bilgilendirerek mücadele etmenin şuuru ve inancı ile hareket etmek durumundayız. Bizler elimizden gelen imkanlar doğrultusunda bu bilgilendirmelerin tekrarlanmasını arzu ediyoruz.” Dedi.

Altınzade Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Karanfil ise bu tip organizasyonlar ile bölge insanının buluşmasının hayati önem arz ettiğini kaydederek, “Afetler bizlere gelmeden önce önlem almak ve bilgilenmek, burada olup aynı dert ile dertlenmek bizim vatandaşlık görevimiz ve aynı zamanda firma olarak sorumluluk bilincimiz. Daha güzel yarınlar için bu tür buluşmalara daha çok önem vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Konferanslar vatandaşlar tarafından olumlu şekilde karşılandı.

rizede-afete-hazirlikli-olmak-konferanslari-duzenlendi-6.jpgrizede-afete-hazirlikli-olmak-konferanslari-duzenlendi-4.jpgrizede-afete-hazirlikli-olmak-konferanslari-duzenlendi-2.jpgrizede-afete-hazirlikli-olmak-konferanslari-duzenlendi-1.jpg

rize-karadeniz-ofset-2-213.jpg