Rize'de Aile Hekimleri Greve Gitti Hastalar Mağdur Oldu

Rize'de Aile Hekimleri Greve Gitti Hastalar Mağdur Oldu
Aile hekimleri, 1 Temmuz’da yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı bugün 1 günlük greve gitti. Grev nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar tepki gösterdi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF’in koordinesinde aile hekimleri, 1 Temmuz’da yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı ülke genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Grev kapsamında Rize’de 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezindeki tüm aile hekimleri greve destek vererek iş bırakırken, İkizdere ve Fındıklı ilçesindeki Aile Sağlığı Merkezindeki aile hekimlerinin iş bırakma eyleminde bulundukları öğrenildi. Kentte diğer Aile Sağlığı Merkezindeki bazı aile hekimlerinin de greve gittikleri bilgisine ulaşıldı.

Aile hekimlerinin iş bırakma eylemi nedeniyle vatandaşlar büyük bir mağduriyet yaşarken Aile Sağlığı Merkezine giden hastalar muayene olamadan ve biten ilaçlarını yazdıramadan geri dönmek zorunda kaldı.

Sağlık hizmetini alamadan geri dönen hastalar, aile hekimlerinin greve giderek iş bırakma eylemleri nedeniyle duruma tepki göstererek, mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Tüm Dünya'nın koronavirüs salgınıyla mücadele ettiği bir dönemde böylesine bir iş bırakmayı doğru bulmadıklarından tepki gösteren vatandaşlar, "Ne ilaç yazdırabiliyoruz ne de muayene olabiliyoruz. Aile hekimleri mağduriyet yaşadıklarını öne sürerek iş bıraktı. Şimdi kim mağdur? Asıl mağdur edilenler; mağdur edildiklerini söyleyen doktorlar mı yoksa muayene için, ilaç için buraya gelen ancak hiçbir hizmet alamadan geri dönmek zorunda kalan bizler mi? Doktorların mağdur edildiklerini öne sürerek bizleri mağdur etmeye hakları var mı?" diye konuştu.

Öte yandan ilaçları bittiğinden ilaç yazdırmaya gelen ancak aile hekimlerinin iş bırakma eylemi nedeniyle ilaç yazdıramadan geri dönen bazı vatandaşlar ilaçlarını eczaneden alabilmek ümidiyle eczanelerin yolunu tuttu.

rize-karadeniz-ofset-2-201.jpg