Rize'de "Aile ve Çocuk Semineri" Yoğun İlgi Gördü

Rize'de "Aile ve Çocuk Semineri" Yoğun İlgi Gördü
Rize İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen “Aile ve çocuk" seminerine aileler yoğun ilgi gösterdi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ruh Sağlığı Birimi tarafından “Aile ve çocuk" semineri düzenlendi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yasin Yıldız ile Çocuk ve Ergen Hastalıkları ve Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Öğrt. Üyesi Yüksel Sümeyra Naralan’ın konuşmacı olarak yer aldığı seminere ailelerin katılımı yoğun oldu.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminere; Rize Valisi Kemal Çeber’in eşi Neslihan Ayan Çeber, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Öznur Günay, İl Göç İdaresi Müdürü Mürüvvet Serap Aydın, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Seçkin Karaoğlu, Ebruli Sanat ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cerrahoğlu, aileler ile diğer ilgililer katıldı.

Çocukların bedensel ve ruhsal gelişimi, teknoloji bağımlılığı ile sık görülen davranış bozuklukları konularında ailelerin yaşadıkları zorlukları ve çözüm önerilerinin ele alındığı seminerde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yasin Yıldız ile Çocuk ve Ergen Hastalıkları ve Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Öğrt. Üyesi Yüksel Sümeyra Naralan, ailelere bilgilendirmede bulundu.

Doç. Dr. Yasin Yıldız, teknolojinin hayatımızdaki etkileri, bunun çocuklardaki yansıması, kontrol edilmekte zorlanılan sınırı ve sonuçta ortaya çıkan teknoloji bağımlılığı düzeyleri hakkında bilgiler sundu. Sunumda ayrıca, teknolojinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek ve faydalı kullanıma yönlendirmek için anne-babalara "dijital ebeveynlik" hakkında bilgiler verirken, Dr. Öğretim Üyesi Yüksel Sümeyra Naralan ise sunumunda; çocuklarda gelişimsel bozuklukları erken tespit edebilme yöntemleri, uzman görüşüne ne zaman başvurulması gerektiği, bazı davranışsal sorunların klinik yardımına ihtiyaç duyulmadan nasıl çözümlenebileceği üzerine bilgiler paylaştı.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, seminere yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek, “Halkımızdan gelen talepler ve müdürlüğümüzce tespit edilen bazı ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlediğimiz ve değerli hocalarımızın sunumlarıyla gerçekleştirdiğimiz seminere yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Tepe, ayrıca Rize adına bu denli önemli bir seminere verdikleri desteklerden dolayı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, katkılarından dolayı Rize Belediye Başkanlığı ile Rize Genç ASKON Şubesi’ne teşekkürlerini iletti.

rizede-aile-ve-cocuk-semineri-yogun-ilgi-gordu-3.jpgrizede-aile-ve-cocuk-semineri-yogun-ilgi-gordu-2.jpgrizede-aile-ve-cocuk-semineri-yogun-ilgi-gordu-4.jpgrizede-aile-ve-cocuk-semineri-yogun-ilgi-gordu-5.jpgrizede-aile-ve-cocuk-semineri-yogun-ilgi-gordu-12.jpgrizede-aile-ve-cocuk-semineri-yogun-ilgi-gordu-6.jpgrizede-aile-ve-cocuk-semineri-yogun-ilgi-gordu-7.jpgrizede-aile-ve-cocuk-semineri-yogun-ilgi-gordu-8.jpgrizede-aile-ve-cocuk-semineri-yogun-ilgi-gordu-9.jpgrizede-aile-ve-cocuk-semineri-yogun-ilgi-gordu-10.jpgrizede-aile-ve-cocuk-semineri-yogun-ilgi-gordu-11.jpgrizede-aile-ve-cocuk-semineri-yogun-ilgi-gordu-13.jpgrizede-aile-ve-cocuk-semineri-yogun-ilgi-gordu-1.jpg