Rize'de Amatör Spor Haftası, Ödül Töreni ile Sona Erdi

Rize'de Amatör Spor Haftası, Ödül Töreni ile Sona Erdi
Rize'de 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası, "Spor Kulüplerine Spor Malzemesi ve Maddi Yardım Dağıtım " töreniyle sona erdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve  Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şubesi tarafından düzenlenen tören Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nde yapıldı.

Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Jnd. Kd. Albay İsmet Cansever, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Özel İdare Genel Sekreter Yrd. Salih Kurtuluş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe,  Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile spor kulübü temsilcilerinin katıldığı törende, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi tarafından 40 Spor Kulübüne Toplam 100.000 TL Nakdi Yardım ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen spor malzemeleri dağıtıldı. Ayrıca Amatör Spor Camiasına desteklerinden dolayı bir çok katılımcıya plaket takdim edildi.

rizede-amator-spor-haftasi-odul-toreni-sona-erdi-1.jpg

Törende konuşan ASKF Rize Şube Başkanı Gafur Bayrak, 12 Ekim’de gerçekleştirilen yürüyüş ile başlayan ve çeşitli branşlarda düzenlenen etkinliklerin yanında futbol turnuvası final maçıyla sona eren dolu dolu bir Amatör Spor Haftası gerçekleştirildiğini belirterek, "Etkinliklerimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum. 2000’li yıllarda başlayan ve köylerimize kadar ulaşan futbol tesislerimizle ilimizde sentetik veya çim sahası kalmayan ilçelerimiz kalmadı. Ancak il merkezimizde yıkılan Ekrem Orhon Stadının yerine yenisinin yapılamaması biz amatör spor camiasını son derece üzmektedir. Bu durum ilimizdeki spor kulüplerini de mağdur ederken, aileleri de özellikle uyuşturucu kullanımının arttığı bu dönemlerde daha fazla endişe ettirmektedir. Daha sağlıklı bir nesil yetiştirilebilmesi adına yeni stat konusunda daha aceleci davranmamız gerektiğini düşünüyorum. Siyasilerimiz bu konuda yaptığı gayretleri bilmekteyiz, söylediklerim eleştiri olarak algılanmamalıdır. Hassasiyetlerimizi belirtmek adına bunları anlatıyorum. İl ve İlçe kulüplerimize yapılan katkılar, sorunların çözümü yönündeki çabalar unutulmayacaktır. Bugün kulüplerimize yapılacak olan malzeme yardımı ve maddi katkılar dolayısıyla spor camiamız adına yetkililere teşekkür ediyorum." dedi.

Törende bir konuşma yapan Rize Valisi Ersin Yazıcı ise, "1980’li yıllarda Burdur’da Ziraatspor Kulübü adına ben de futbol oynadım. Kulüplerin ve camianın zorlandığı yıllardı. Sahalarımız toprak sahaydı, formalarımızı eve götürüp kendimiz yıkardık. Çok şükür ülkemiz her anlamda olduğu gibi bu anlamda da ciddi mesafeler aldı. Biz Valilik, İl Özel İdare ve belediye gibi kuruluşların temel görevi, amatör spor camiasına tesisler kazandırmak ve eksikleri gidermektir. Bizim yapmamız gereken gençliğimizi ilgilendiren, gençlerimizin içinde olduğu ve her türlü sportif faaliyetleri yapabilecekleri imkanları yaratmaktır. Rize’mizde sportif anlamda yapılan yatırımlar devam ettiği gibi, bunların geliştirilmesi yönünde de gayretlerimiz devam ediyor. Bunların yanında da gerek Gençlik ve Spor Bakanlığımızın malzeme ve araç yardımları, gerek İl Özel İdaremizin sunduğu küçük de olsa nakit yardımları ile desteklerimiz devam ediyor. Umarım sporcularımıza ve kulüplerimize daha fazla destek verebileceğimiz günler de gelecektir. Yeni Ekrem Orhon Stadı ile ilgili süreç de bizlerin takibindedir. Yargı kararına yapabileceğimiz bir şey yoktur ancak projenin yeniden yapılması ve hayata geçirilmesi adına süreci hızlandırmış bulunuyoruz." dedi.

rizede-amator-spor-haftasi-odul-toreni-sona-erdi-8.jpg

Yapılan konuşmaların ardından plaket takdimi gerçekleştirilerek Rize Milletvekili Hasan Karal'a, Rize Valisi Ersin Yazıcı'ya, İl Garnizon Komutanı İsmet Cansever'e, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe'ye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik'e, İlçe ve Belde Belediye Başkanlarına, aynı zamanda Amatör Spor Camiası haberlerine yer veren Gazeteci Turgay Ayhan ile Osman Köseoğlu ve Necati Dili’ye, tüm amatör spor emektarlarına plaket sunuldu. Rize'de hizmet veren 40 spor kulübüne ise malzeme yardımı ile toplam 100 bin liralık nakit para yardımı gerçekleştirildi.

rizede-amator-spor-haftasi-odul-toreni-sona-erdi-2.jpg

rizede-amator-spor-haftasi-odul-toreni-sona-erdi-3.jpg

rizede-amator-spor-haftasi-odul-toreni-sona-erdi-4.jpg

rizede-amator-spor-haftasi-odul-toreni-sona-erdi-5.jpg

rizede-amator-spor-haftasi-odul-toreni-sona-erdi-6.jpg

rizede-amator-spor-haftasi-odul-toreni-sona-erdi-7.jpg