Rize'de Baba Oynadı Kızı Ağladı!

Rize'de Baba Oynadı Kızı Ağladı!
Rize tarihine ışık tutacak ve nesilden nesile Rizelilerin ilgiyle izleyebileceği tiyatro oyununda Ekrem Orhon sahnede, kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu ise tribünde duygu yüklü anların yaşanmasına neden oldu…

Rize’de dün gece İsmail Kahraman Kültür Merkezi’ne gidenler, babanın sahnede tiyatro oyununda kendi hayatını oynarken kendisini seyirciler arasında tribünden izleyen kızının gözyaşlarının aktığını görmesine şahit oldu!

Rize’nin tarihine adını altın harflerle yazdıran Merhum Ekrem Orhon’un hayatının konu edinildiği “Baba Reis Ekrem Orhon” adlı tiyatro oyununda Merhum babası Ekrem Orhon’un hayatını tiyatro sahnesinde izleyen kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu yağmur tanecikleri gibi gözkapaklarından kayan gözyaşlarına hakim olamadı. Çayhan Orhon Dervişoğlu ile yanyana tiyatro oyununu izleyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın Eşi Reyhane Bakırcı bir  taraftan Dervişoğlu’na destek olmaya çalışırken diğer taraftan kendisi de gözlerinden akan gözyaşlarına hakim olamadı. Tiyatro oyununun son bölümlerinde yer alan Ekrem Orhon’un ölümünün yer aldığı sahne ise protokolde bulunanların ve seyircilerin tamamen duygularına esir olmasına ve gün boyu Rize’de yağan yağmurun akşam saatlerinde İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yerini gözyaşlarına bırakmasına neden oldu.

baba-reis-ekrem-orhon-tiyatro-oyunu-1.jpg

cayhan-orhon-dervisoglu-reyhane-bakirci.jpg

Rize Sanat Merkezi Derneği ve Gençlik Merkezi Büyükler Tiyatro Ekibi oyuncuları tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatro oyununa Merhum Ekrem Orhon’un Kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve kızı Beyza Hacımüftüoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turhan Talu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Eşi Reyhane Bakırcı, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan’ın Eşi Canan Aslan, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Milli Eğitim İl Müdürü Saffet Yıldırım,  İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Ak Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Nuran Alim, Çaykur Rizesporlu bazı futbolcular, daire ve şube müdürleri ile davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program sonunda ise vatandaşlara kokteyl ikramında bulunuldu.

baba-reis-ekrem-orhon-tiyatro-oyunu-2.jpg

Yönetmen Yavuz Alaca yönetimindeki “Baba Reis Ekrem Orhon” Rize'nin ilk yöresel müzikal tiyatro oyununda Ekrem Orhon'un Belediye Başkanlığı döneminin yer aldığı tiyatro oyununda Rize'nin kültürü, müziği ve halk oyunları da oyunda sahnelendi. Tiyatro oyununda ayrıca Merhum Ekrem Orhon’un 12 Eylül 1980 darbesi sonrası yeniden Rize Belediye Başkanlığına getirilişi ve 12 Eylül 1980 darbesi Rize Halk Eğitim Merkezi Bale Öğretmeni Jülide Beritan Sağlam’ın kareografisini oluşturduğu Modern Dans Gösterisi eşliğinde canlandırıldı.

baba-reis-ekrem-orhon-tiyatro-oyunu-3.jpg

Oyunda ayrıca Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da küçük bir çocuk olarak Ekrem Orhon’u ziyaret etmiş ve ziyarette Ekrem Orhon küçük çocuğa ismini sorduktan sonra büyüyünce ne olacaksın diye soru yöneltince o küçük çocuk (Halil Bakırcı) “Belediye Başkanı Olacağım” cevabını verdi.

60 kişinin rol aldığı ve seyirciler tarafından beğeniyle takip edilen tiyatro oyununda Ekrem Orhon’u tiyatro sanatçısı Yaşar Eroğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın çocukluğunu ise Emin Morgil oynadı. Ekrem Orhon’un Eşi rolünde ise Fatmanur Karaca rol alırken protokolde Merhum babasının anısına sahnelenen oyunu izleyen Çayhan Orhon Dervişoğlu’nu ise Gizem Çelik adlı tiyatro oyuncusu oynadı.

baba-reis-ekrem-orhon-tiyatro-oyunu-8.jpg

baba-reis-ekrem-orhon-tiyatro-oyunu-5.jpg

baba-reis-ekrem-orhon-tiyatro-oyunu-4.jpg

baba-reis-ekrem-orhon-tiyatro-oyunu-6.jpg

baba-reis-ekrem-orhon-tiyatro-oyunu-7.jpg

2 perdeden oluşan ve 2 saat 15 dakika süren “Baba Reis Ekrem Orhon” adlı tiyatro bu akşam (Cumartesi günü) saat:19.00’dan itibaren tekrar aynı yerde tiyatroseverlerin karşısında olacak.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İLGİLİ HABERİMİZ

Tarih Bunu da Yazacaktır!

Ağlamamak İçin Direndi Ama Başaramadı