Rize'de Belediye Dükkanı Yandı Rize Belediyesi Suçlu İlan Edildi

Rize'de Belediye Dükkanı Yandı Rize Belediyesi Suçlu İlan Edildi
Rize Belediye Bloklarında yangın çıktı, vatandaş faturayı Rize Belediyesine kesti.

rize-yangin.jpgRize’de belediye bloklarındaki belediyeye ait atıl durumda bulunan ancak bazı vatandaşlar tarafından plastik malzeme deposu olarak kullanılan boş dükkan yandı, çevre işyeri sahipleri belediyeyi ateş topuna tuttu.

Rize Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Belediye Bloklarının 2. Katında Rize Belediyesine ait boş dükkanda çıkan yangın korku dolu dakikalar yaşatırken yangın dolayısıyla işyerleri zarar gören çevre esnafı belediyeyi yerden yere vurdu.

rize-belediye-bloklarinda-yangin-(1).jpg

Bu akşam 20.30 sıralarında meydana gelen yangının neden çıktığı henüz tespit edilemezken atıl durumda bulunan dükkanda bazı kişiler tarafından çöp mahiyetinde toplanan plastik malzemeler burada muhafaza ediliyordu.

Rize Belediyesinden 3 adet itfaiyenin kısa sürede müdahale ettiği yangın kısa sürede söndürülürken yangına müdahale sırasında ve soğutma esnasında sudan dolayı bloklardaki birçok işyerinde maddi hasar meydana geldi.

rize-belediye-bloklarinda-yangin-(2).jpg

Bloklarda bulunan bazı esnaf ise kapısı olmayan ve atıl durumda bulunan dükkanın sarhoşlar ve madde bağımlısı olanların uğrak yeri haline geldiğinden defalarca belediyeye müracaatta bulunduklarını ve burasının kapatılması gerektiğini kaydetti. Belediyeye ağır eleştiride bulunan blok sakinleri, "Bu yangının sorumlusu Rize Belediyesidir. Defalarca burasının kapısına kilit vurulması gerektiği yönünde belediyeye uyarıda bulunmamıza rağmen burası kapatılmadı. Sonucun bu şekilde olması kaçınılmazdı ve öyle de oldu. Bu yangınla belki belediyenin aklı başına gelir ve bir an önce buraya kilit vururlar." şeklinde konuştu.

rize-belediye-bloklarinda-yangin-(3).jpg

rize-belediye-bloklarinda-yangin-(4).jpg

rize-belediye-bloklarinda-yangin-(16).jpg

rize-belediye-bloklarinda-yangin-(5).jpg

rize-belediye-bloklarinda-yangin-(6).jpg

rize-belediye-bloklarinda-yangin-(7).jpg

rize-belediye-bloklarinda-yangin-(8).jpg

rize-belediye-bloklarinda-yangin-(10).jpg

rize-belediye-bloklarinda-yangin-(11).jpg

rize-belediye-bloklarinda-yangin-(9).jpg

rize-belediye-bloklarinda-yangin-(12).jpg

rize-belediye-bloklarinda-yangin-(13).jpg

rize-belediye-bloklarinda-yangin-(14).jpg

rize-belediye-bloklarinda-yangin-(15).jpg