Rize'de "Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi" Adlı Oyun Sahnelenecek

Rize'de "Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi" Adlı Oyun Sahnelenecek
Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tiyatro ekibince “Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi“ adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tiyatro ekibi tarafından sahneye konulacak olan “ Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi “ adlı tiyatro oyunu 12 Nisan Pazar günü saat 19:00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezinde izleyenler ile buluşacak.

Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi’nde Yazarın Seçimi Oktay Arayıcı’nın, Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi adlı oyunu, 1960- 61 Türkiye’sinin yarı feodal yapısını eleştirmektedir. Bu oyunda Güneydoğu Anadolu bölgesindeki devlet-ağa-köylü ilişkilerindeki sömürü düzeni, bir cinayetin ardındaki toplum sorunu olarak ele alınmış, konu, seyirciye eleştirel bir bakış açısı kazandırmak amacıyla, bir halk mahkemesi olarak kurgulanmıştır. Oktay Arayıcı, Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi adlı oyununda, aralarında kan davası olan toprak ağası iki ailenin, çıkarlarını korumak için sözde barışmalarının ardından gelişen olayları ele alıyor.

bir-olumun-toplumsal-anatomisi.jpg